Vlada RS: Realizirane 44 mjere iz akcionog plana preporuka EK

27.10.2017. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS: Realizirane 44 mjere iz akcionog plana preporuka EK

U izvještaju stoji da je u toku realiziranje 81 mjere ili 46,5 posto, dok 24 mjere nisu sprovedene.

Vlada Republike Srpske je na sjednici usvojila Informaciju o realiziranju mjera iz Republičkog akcionog plana realizacije preporuka Evropske komisije iz Izvještaja o BiH za 2016. godinu za prvih šest mjeseci ove godine u kojem je navedeno da su realizirane 44 ili 25 posto od ukupno 174 mjera i aktivnosti.

U izvještaju stoji da je u toku realiziranje 81 mjere ili 46,5 posto, dok 24 mjere nisu sprovedene.

Preostaje da se do kraja februara 2018. godine realizira 130 mjera ili njih 74,7 posto predviđenih predmetnim Akcionim planom, saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose za javnošću.

Vlada je zadužila nadležne entitetske organe uprave da, s ciljem efikasnog ispunjavanja zahtjeva iz procesa evropskih integracija, u najskorijem roku pristupe realiziranju mjera iz ovog Akcionog plana.

Na sjednici je prihvaćena i Informacija o pokretanju procesa izvještavanja o realiziranju Evropskog akta za mala i srednja preduzeća u RS-u, u kojoj je navedeno da su provedena četiri ciklusa izvještavanja u kojima su učestvovale i institucije Republike Srpske.

"S obzirom na to da su izvršene izmjene u načinu kako se priprema izvještaj i da je od posljednjeg procesa izvještavanja protekao značajan vremenski period, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva zatražilo je od svih institucija RS u čijoj je to nadležnosti da imenuju svoje predstavnike za članove radne grupe za pripremu tog izvještaja u ime Republike Srpske", navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti