U Beču upriličena promocija investicionih i privrednih potencijala BiH

30.11.2017. 15:52 / Izvor: Akta.ba
U Beču upriličena promocija investicionih i privrednih potencijala BiH

Promocija se odvijala kroz dva panela kojima je moderirao šef Kancelarije WKO u Bosni i Hercegovini Philippe Kupfer.

Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču, u saradnji sa Privrednom komorom Austrije (WKO) i uz podršku Bank Austria koja je članica Unicredit Grupe, je u Beču 29. novembra  2017. godine organizovala Promociju investicionih i privrednih potencijala Bosne i Hercegovine koja se održala u prostorijama Bank Austria.

Na početku promocije, učesnicima su se se obratili ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko, regionalni menadžer za jugoistočnu Evropu u Privrednoj komori Austrije Konstantin Bekos i rukovodilac Centra za diplomatske misije i međunarodne poslovne klijente iz Bank Austria Martin Mayr.

Promocija se odvijala kroz dva panela kojima je moderirao šef Kancelarije WKO u Bosni i Hercegovini Philippe Kupfer.

Na prvom panelu pod nazivom "Razlozi za investiranje u Bosnu i Hercegovinu i planovi za saradnju" učesnici su bili predstavnici Agencije za promociju stranih ulaganja (FIPA) i Vanjskotrgovinske komore BiH - Agencije za promociju izvoza, koji su kroz prezentaciju i diskusiju izložili komparativne prednosti BiH i ekonomske potencijale koji su relevantni za potencijalne partnere iz Austrije.

U okviru drugog panela pod nazivom "Poslovne i investicione šanse na regionalnom nivou u Bosni i Hercegovini" predstavnici privrednih komora Federacije BIH i Republike Srpske, te dvije austrijske kompanije koje posluju u BiH, a koje su primjer uspješne saradnje (AUSTROTHERM GmbH i STUDEN&Co Holding GmbH) su prezentovali i diskutovali na temu koja se ticala konkretnih mogućnosti za saradnju BiH i Republike Austrije u ekonomskom i trgovinskom smislu.

Nakon formalnog panelskog dijela, uslijedio je dio koji se odnosio na pitanja i odgovore u vezi sa navedenim temama kao i na  direktan kontakt učesnika.

U sklopu prezentacije učesnici su imali priliku da probaju vina i sireve iz Bosne i Hercegovine koje su za ovu priliku poklonili "MCI" - Široki Brijeg, Vinarija "Zadro" - Domanovići, i "Livanjska mljekara" - Livno.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti