Treća CEO konferencija u Tuzli okupila više od 350 učesnika

01.12.2017. 08:13 / Izvor: Akta.ba
Treća CEO konferencija u Tuzli okupila više od 350 učesnika
OTVORI GALERIJU

Učesnici su imali priliku čuti životnu priču legendarne bosanskohercegovačke košarkašice, Razije Mujanović, Esme Kapetanović, profesorice...

CEO je nakon konferencija održanih u Podgorici, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu i Zenici, stigao u Tuzlu. Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli, uz suorganizatore Sberbank BH i Sol Azur & Buenavista, je u četvrtak 30. novembra, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla okupio više od 350  mladih. Konferenciju su otvorili Dekanesa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli Prof. dr Ermina Smajlović, Direktor sektora za partnerstvo i i alternativne kanale prodaje Sberbank BH Alen Ražanica i koordinatorica CEO konferencije u Tuzli Merima Bećirović.

CEO konferencija je i ovaj put izazvala oduševljenje kod svih prisutnih, omogućivši im druženje sa istaknutim bosanskohercegovačkim ličnostima iz sfera umjetnosti, sporta, preduzetništva i biznisa. Govornici su učesnicima kroz vlastite primjere prenijeli značajne poruke o uspjehu, karijeri i ličnom životu, a sve u cilju poticanja mladih na proaktivnost, rad i zalaganje za vlastita postiguća.

Učesnici su imali priliku čuti životnu priču legendarne bosanskohercegovačke košarkašice, Razije Mujanović, Esme Kapetanović, profesorice koja je veliki broj svojih učenika, danas uspješnih ljudi, uvela u svijet nauke, Borisa Balte, idejnog tvorca i pokretača projekta Tuzla film festivala, kao i Nexus Gaming Festivala, Mirze Ćatibušića, glumca, aktiviste, trenutno koordinatora programa za mlade u Fondaciji tuzlanske zajednice, te Mirsada Čamdžića, dobitnika Zlatne značka Općine Gračanica i Prve novinarske nagrade Srđan Aleksić. Na CEO konferenciji u Tuzli su se u ulozi govornika našli i Mersed Čamdžić, suvlasnik kompanije Mistral, izglasane u top 4 najpoželjnija poslodavca, čija životna priča je sve prisutne oduševila, te Tatjana Paunoski, PR i rukovodilac marketinga Binga, jedne od najuspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija!

Učesnici su imali priliku slušati Balkansko-Alzatski orkestar, Orkestar Balsika koji je sve prisutne oduševio unikatnim numerama.

Pet godina nakon osnivanja, CEO konferencija je osvojila pažnju cijele regije te okupila više od 300 mladih u organizaciji konferencija u četiri države, 300 kompanija koje su podržale ideju ovog projekta i 150 govornika koji su svoje životne priče ispričali pred više od 10.000 mladih ljudi koji se ne boje promjena i koji su spremni raditi na kreiranju ljepše, dinamičnije i uspješnije budućnosti u Bosni i Hercegovini i regiji.

Kao i od samog početka Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje CEO konferenciju u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske.

Ovogodišnji partneri CEO konferencije su: Mistral, Coca – Cola HBC B-H, EuroExpress, Inside by Ećo, ID-S Consulting, Institut za razvoj mladih – KULT, MANIA, PwC Bosna i Hercegovina, Violeta, Blow Up, AT Store, Bimal, Vijeće stranih investitora u BiH, Centar za promociju civilnog društva – CPCD, Centar za poslovnu edukaciju, Klas, Sunnyland, Stomatološka ordinacija "dr Muhamed Tafi“, UN – Volonteri Ujedinjenih nacija, Vispak.

Već ovog vikenda, 02. decembra, CEO konferencija dolazi u Banja Luku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti