Na Sokocu će proizvoditi sjeme bezvirusnog krompira

06.12.2017. 08:29 / Izvor: Akta.ba
Na Sokocu će proizvoditi sjeme bezvirusnog krompira

FAO zainteresovan da ulaže u Centar na Sokocu koga je Vlada Republike Srpske otkupila prilikom stečaja.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je da će predstavnici ovog ministarstva i Organizacije UN za hranu i poljoprivredu /FAO/ u ovom mjesecu razgovarati o ulaganju u revitalizaciju Centra za razvoj na Sokocu s ciljem unapređenja poljoprivrede brdsko–planinskog kraja.

Mirjanić je u Trebinju rekao da je FAO zainteresovan da ulaže u Centar na Sokocu koga je Vlada Republike Srpske otkupila prilikom stečaja i prenijela ga u nadležnost Poljoprivrednog instituta Republike Srpske u Banjaluci.

Cilj je bio, naglasio je on, da se konstituiše kao Centar za razvoj poljoprivrede brdsko–planinskog područja i da proizvodi, prvenstveno sjeme bezvirusnog krompira, te da se osposobi za proizvodnju sitnih sjemena – krmnog bilja.

Mirjanić je podsjetio da je Vlada Srpske dodijelila Centru 250 hektara zemljišta gdje je moguće razviti sopstvenu proizvodnju sjemena.

"Razvijajući tu krmnu osnovu mi mnogo doprinosimo razvoju stočarstva na Sokocu, u Rogatici, Gacku, Nevesinju", rekao je Mirjanić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti