70 godina "Sana Linee": Poslovanje bez gubitaka

18.12.2017. 12:25 / Izvor: Dnevni Avaz
70 godina 'Sana Linee': Poslovanje bez gubitaka

Uspjeli su se probiti i na tržište Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nikada nisu poslovali s gubitkom, s ponosom ističu.

Preduzeće "Sana Linea" iz Bosanske Kostajnice osnovano je 1947. godine, a iskustvo u izradi ženskih bluza, po čemu je poznato, datira od 1974. godine, dok proizvodnja ostalog programa počinje 2005. godine.

Uspjeli su se probiti i na tržište Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Nikada nisu poslovali s gubitkom, s ponosom ističu.

Usvajanjem novih tehnologija stvoreni su uvjeti za proizvodnju modne odjeće, naročito ženskih bluza, po čemu su poznati na inozemnom tržištu, posebno Njemačkom.

"Dugo smo prisutni na inostranom tržištu u lon poslovima, radimo ženske bluze, majice, haljine, suknje, hlače i blejzere s mjesečnim kapacitetom većim od 10.000 komada, zavisno od programa. Kvalitetom, poštivanjem rokova, kao i u svjetskih poznatih kuća", kaže direktorica Marijana Bučevac.

"Sana Linea" ima svoja prodajna mjesta u 11 poslovnica širom BiH.

"Uglavnom radimo laku konfekciju, ali imamo u ponudi i kapute, jakne i mantile. U posljednje vrijeme stavljamo akcent i na spavaći program i manji program ženskog veša. Volimo da kažemo da je naš asortiman namijenjen poslovnim, modernim ženama", dodaje Bučevac.

Koristi uglavnom prirodne materijale, pamuk, lan i svilu. Prate modne trendove, posjećuju sajmove, te osluškuju potrebe tržišta. Ipak, veći dio proizvodnje, oko 60 posto, i dalje se odnosi na Ion poslove, uglavnom, za njemačko tržište, za koje rade ženske bluze i haljine.

Zaposleno je stotinjak radnika, a preduzeće u potpunosti vode žene i kroz godine poslovanja ovaj se menadžment pokazao više nego uspješan i prepoznatljiv. Dugogodišnji slogan je "Sve rijeke teku prema ušću, samo Sana teče prema vama".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti