Prvi #MadeInBiH Fashion Show u Banjoj Luci

21.09.2022. 10:43 / Izvor: Akta.ba
MadeInBiH Fashion Show

Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u sklopu kampanje „Povezani kroz dobro“, organizuje jedinstveni događaj u Banjoj Luci pod nazivom #MadeInBiH Fashion Show.

Ured Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u sklopu kampanje "Povezani kroz dobro", organizuje jedinstveni događaj u Banjoj Luci pod nazivom #MadeInBiH Fashion Show.

Događaj će se održati u kompleksu Stara Ada (Veljka Mlađenovića bb) u četvrtak, 22.9.2022. godine sa početkom od 20:00 časova, u saradnji sa modnim festivalom European Fashion Passport.

Svoje kreacije i proizvode će predstaviti bosanskohercegovačke kompanije iz modne i tekstilne industrije, koje su razvile ili pokrenule svoje poslovanje kroz podršku Evropske unije.

Bh. brendovi koji će biti predstavljeni su Bontex iz Maglaja, Empress iz Zenice, Galtex iz Pala, Nerzz Bešlagić iz Visokog, Sana Linea iz Kostajnice, Lobby iz Laktaša, NBM iz Kozarske Dubice, Zenko iz Zenice i Catwalk iz Sarajeva. 

Nakon revije domaćih kompanija, na modnoj pisti će biti prikazani i radovi dizajnera koji dolaze iz zemalja Evropske unije, Ukrajine i Zapadnog Balkana, a koji su učesnici modnog festivala European Fashion Passport, čiji je osnivač bh. dizajner Adnan Hajrulahović HAAD.

Modnu reviju će biti moguće pratiti uživo putem Facebook stranice Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave