Vina iz "Podruma Vukoje" osvojila i Kinu

30.01.2018. 07:48 / Izvor: Nezavisne novine
Vina iz 'Podruma Vukoje' osvojila i Kinu

"Podrumi Vukoje 1982" nagrađeni su za kvalitet i posvećenost proizvodnju vina.

"Podrumi Vukoje 1982" nagrađeni su još jednom za kvalitet i posvećenost proizvodnji vina, kao i cjelokupan doprinos u svijetu vinogradarstva, vinarstva, ali i vinskog turizma.

Pored mnogobrojnih regionalnih i evropskih nagrada, u "Podrume Vukoje" početkom ove godine dolazi još jedna nagrada iz daleke Kine. Više godina zaredom "Podrumi Vukoje 1982" uspješno osvajaju azijsko tržište i kao kruna posvećenosti radu dolazi i veliko priznanje "Magic Award", koje se dodjeljuje od 2009. godine iz različitih privrednih i industrijskih oblasti.

Ove godine su "Podrumi Vukoje" dobitnik nagrade u kategodiji "Magic Wine brand Award", koja je dodijeljena u prisustvu više od 3.500 eminentnih osoba u "Awarding Ceremony Hallu", među kojima se našao veliki broj olimpijskih sportista, svjetski priznatih umjetnika i muzičara.

"Podrume Vukoje 1982" na ovom tržištu uspješno predstavlja i ekskluzivno distribuira kompanija "Ever Ocean" iz Šenzena, a na kineskom tržištu su se predstavili s više svojih vina koja su ovom prilikom i nagrađena.

Hercegovačka žilavka je vino proizvedeno sa Carskih vinograda Ušće, specifičnog mikrolokaliteta udaljenog 10 kilometara od Trebinja, kojeg je još Austrougarska monarhija proglasila najpogodnijim za uzgoj ove autohtone sorte vinove loze i vina koje je sa ovog lokaliteta otpremano isključivo na carski dvor u Beču.

Hercegovački vranac, vranac rezerva, Vukoje syrah 30 i Tribunia cabernet&merlot su takođe nagrađena vina za koje plodove ova vinarija bere na lokaciji Zasad polje, smještenoj na isušenom koritu rijeke Trebišnjice, gdje se sudaraju vjetrovi Jadranskog mora i hercegovačkih planina, donoseći vinogradu mirise mediteranskog i hercegovačkog bilja, meda i limuna.

Osim vina koja se nalaze na vinskim kartama hotela, restorana i kafea, hedonistima i vinskim kolekcionarima dostupne su i velike selekcije i rezerve, kao i arhivska vina koja se nalaze na ovom tržištu iz proizvodnje ove uspješne vinarije, a to su "Zlatna selekcija white", "Zlatna selekcija red", "Porodična rezerva" iz berbe 2006. i 2007. i "Millenium" berba 2000. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti