CHRONOS ušao u novi segment poslovanja - medicinu

05.02.2018. 14:01 / Izvor: Akta.ba
CHRONOS ušao u novi segment poslovanja - medicinu
OTVORI GALERIJU

U subotu, 3. februara, održan je prvi ESCD  Study Club FBiH (European Society of Cosmetic Dentistry). CHRONOS ušao u novi segment poslovanja - medicinu

U subotu, 3. februara, održan je prvi ESCD Study Club FBiH (European Society of Cosmetic Dentistry) na kom CHRONOS d.o.o. predstavio novi ogranak kompanije - DENTAL SERVIS, te na poseban način prisutnima približio poslovanje u segmentu medicine.

"DENTAL SERVIS je prvenstveno prezentirao svoju podršku koja je naš najveći adut, kao i naše aplikativno rješenje IS Ordinacija te proizvode naših partnera Planmeca Oy i Planmed Oy iz Finske, te renomiranog brenda NSK i Fotone", navode iz ove kompanije.

CHRONOS d.o.o. je u prethodnoj godini, registracijom dijela kompanije DENTAL SERVIS, ušao u novi segment poslovanja - MEDICINU. Krajem decembra su završili registraciju u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, čime su ispunili pravne uslove za ovu vrstu posla.

"Naš cilj nije samo medicinska oprema, već široka paleta proizvoda i usluga za stomatologiju, ali i druge oblasti medicine i veterinu. Svaka ozbiljna kompanija koja pruža medicinske usluge treba projektovanje, aplikativna rješenja, opremu, održavanje, edukaciju, savjetovanje iz oblasti finansiranja, poreskog sistema BiH, pa sve do računovodstva. Okupili smo iskusan tim koji može osigurati da jedna medicinska ustanova ima potpunu podršku sa naše strane. Stoga je naš slogan – JEDAN ZA SVE!", poručuju.

Planmeca Oy je jedna od vodećih svjetskih kompanija u oblasti dentalne industrije sa širokom paletom proizvoda i softvera, a na ovom skupu je posebno predstavljen Planmeca Emerald™ intraoralni skener i Planmeca CAD/CAM solucije. Prezentaciju na temu "Planmeca CAD/CAM solutions for dentists" je održala predstavnica Planmeca Oy, Anni Mattila, dr. med. dent.

Pored toga, predstavljen je i dentalni laser proizvođača Fotona, uz nesebičnu pomoć Roberta Travice iz kompanije Aether iz Rijeke (Hrvatska). Ovim posjetom zvanično je i objavljeno da je DENTAL SERVIS – CHRONOS d.o.o. zvanično postao distributer opreme FOTONA za područje BiH.

Učesnici ovog skupa su imali priliku da prisustvuju praktičnom prikazu upotrebe Planmeca Emerald™ intraoralnog skenera, ali i da poslušaju interesantna predavanja iz oblasti stomatologije budućnosti, sa osnovnom poveznicom estetska stomatologija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti