Privredna komora FBiH na Međunarodnom sajmu F.I.T. u Izmiru

26.02.2018. 10:03 / Izvor: Akta.ba

Posebna čast je ukazana BH delegaciji kroz pozdravni govor predsjednika PKFBiH Mirsada Jašarspahića na ceremoniji otvaranja.

Na poziv i u organizaciji organizatora, Privredna Komora FBiH je učestvovala na Međunarodnom sajmu industrija budućnosti i tehnologija  F.I.T. IZMIR od 22. do 25. februara  2018. godine u Izmiru. Sajam je okupio proizvođače inovativnih sistema i opreme za više oblasti, te je tematski koncipiran kao: Sajam automatike, Sajam elektrike, elektronike i energetike, Sajam hidraulike i pneumatike, Sajam obrade metala, Sajam građevinske automatizacije.

Posebna čast je ukazana BH delegaciji kroz pozdravni govor predsjednika PKFBiH Mirsada Jašarspahića na ceremoniji otvaranja, kao i zvanično presjecanje vrpce.

Na sajmu je P/G  komora FBiH  za potrebe predstavljanja naše privrede dobila štand veličine 66m2, na kome su u okrilju PKFBiH predstavljene firme Aluminij d.d. Mostar, Energoinvest d.d. Sarajevo, Bekto Precisa, kao i sve druge koje svoj razvoj trasiraju kroz aktivno učešće u strukovnim udruženjima Privredne Komore. Ukupnu prezentaciju BH privrede i potencijala je obogatilo i učešće predstavnika FIPA-e kao i Kemal Baysak generalni Počasni Konzul BiH u Turskoj.

Na posebno upriličenom prijemu u kabinetu direktorice Izmirskog sajma (FuarIzmir) Gul Sener, prezentirani su sajmovi u Bosni i Hercegovini kojima je Privredna komora FBiH partner. Nakon detaljnog i iscrpnog razgovora oko zeinteresiranih oblasti i ciljanih skupina na prezentiranim sajamskim događajima, dogovoreni su dalji koraci oko organizovanih dolazaka na sajmove u BiH.

Na sastanku sa Ekremom Demirtasom predsjednikom Privredne komore Izmir sa kojom Privredna komora FBIH ima ugovor o saradnji, predstavnicima proizvodjača i preradjivača aluminijskih proizvoda, predstavljene su mogućnosti saradnje za  Aluminij d.d. Mostar. To je odmah rezultiralo za naredni dan dogovorenoj posjeti dvije kompanije u okolini Izmira  za proizvodnju specijalnih aluminijskih profila finalnog stepena obrade, gdje su predstavnici Aluminij d.d. Mostar u direktnim razgovorima razmijenili informacije o planovima, ponudama i investicijama.

Tokom svih sajamskih i protokolarnih aktivnosti, kao i radnih sastanaka u društvu bosanskohercegovačke delegacije je bio Kemal Baysak, generalni Počasni Konzul BiH u Turskoj dajući time dodatni značaj BH delegaciji. Tokom posebno organizovanog prijema u prostorijama Generalnog Počasnog Konzulata, Baysak je predstavio članovima BH delegacije bogato iskustvo i aktivnosti konzulata.

"Na svemu tome, kao i na dosadašnjoj nesebičnoj podršci, PKFBiH i sve njene članice uvaženom počasnom konzulu Kemalu Baysaku upućuju najiskrenije riječi duboke zahvalnosti i poštovanja", saopšteno je iz Privredne komore FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti