"Pegasus" povezuje Sarajevo sa svijetom

22.12.2012. 07:30 / Izvor: eKapija.ba
'Pegasus' povezuje Sarajevo sa svijetom

Aerodrom Sarajevo potvrdio je da će turska "low cost" avio-kompanija "Pegasus" pokrenuti "jeftine" letove iz Istanbula do glavnog grada BiH u februaru 2013. godine.

 

PegasusAerodrom Sarajevo potvrdio je da će turska "low cost" avio-kompanija "Pegasus" pokrenuti "jeftine" letove iz Istanbula do glavnog grada BiH u februaru 2013. godine.

"Preko aerodroma Sabiha, Pegasus će povezati Sarajevo sa svijetom", objavio je sarajevski aerodrom informaciju na svojoj službenoj Facebook stranici i prije nego što je ista uvrštena u raspored letova na njihovoj internet stranici.

"Pegasus" će uvesti pet sedmičnih letova sa aerodroma Sabiha Gokcen počevši od 4. februara. Time će Sarajevo postati je još jedna od destinacija u istočnoj Evropi gdje se širi ova turska avio-kompanija.

Letovi prema Sarajevu biti će uspostavljeni svakog ponedjeljka, utorka, srijede, četvrtka i subote, dok karte još uvijek nisu u prodaji.

Sličnu uslugu uz niske cijene karata "Pegasus" planira pokrenuti i prema Beogradu također 1. februara.

Ovim potezom "Pegasus" želi povećati konkurentnost na liniiji Istanbul - Sarajevo, a na kojoj je do sada dominirao Turkish Airlines.

(haber.ba)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti