SQS želi postati nosilac inovacija na bh. tržištu

04.04.2018. 12:55 / Izvor: Akta.ba
SQS želi postati nosilac inovacija na bh. tržištu
OTVORI GALERIJU

Jedan od ciljeva i planova SQS kompanije  je da radi na buđenju svijesti kod manjih proizvođača za potrebama standarda, te o njihovom značaju za jednu firmu.

SQS je mlada kompanija  na bh. tržištu,  nastala je kao rezultat  dugogodišnjeg rada Anela Hurema, vlasnika i direktora kompanije  u prehrambenom sektoru i rada kao vodećeg auditora za ISO standarde i HACCP sistem.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba Hurem kaže kako je pokušao objediniti ova dva, usko vezana sektora, te tržištu ponuditi rješenja u vidu profesionalnih aparata za prehrambeni, farmaceutski i HoReCa sektor, kao i usluge consultinga za ISO i Halal standarde, te HACCP sisteme, seminare i edukacije, s posebnim akcentom na IN HOUSE seminare, koji kompanijama štede vrijeme i novac.

SQS na tržištu je na tržištu prisutna sa dvije vrste proizvoda, odnosno sa profesionalnom opremom u vidu UV lampi za kontrolu insekata, UV lampi za sterilizaciju prostora, površina i vazduha, higijenske opreme i IC grijalica, te konsultantskim usluge za ISO i Halal standarde, HACCP sisteme, kao i organizaciju seminara i edukacija.

RJEŠAVAJU PROBLEME SA INSEKTIMA

Kako je kazao Hurem SQS-a osim konsultantskih usluga za ISO i Halal standarde, te HACCP sisteme, nude usluge rješavanja problema sa insektima i sterilizacije prostora, vazduha i površina.

"U cijelu priču smo ušli svjesni činjenice da je svaki početak težak, ali moram priznati da sam pozitivno iznenađen reakcijama i povratnim informacijama sa terena. S obzirom da imamo asortiman proizvoda koji nije namijenjen za komercijalnu upotrebu, naišli smo na izuzetan odziv kod klijenata kojima naši aparati zaista rješavaju probleme sa kojima se bore duže vrijeme, te smo za vrlo kratko vrijeme stekli referentne klijente i njihovo povjerenje", pojašnjava Hurem.

Najčešći kupci njihovih proizvoda su prehrambene industrije, farmaceutske kompanije, hoteli, restorani i sve one branše koje moraju imati kontrolisane uslove za proizvodnju određenih proizvoda.

"Što se tiče potražnje ovih proizvoda na tržištu, ona zaista postoji u velikoj mjeri, ali oni koji su čuli za takve aparate, te znaju da im trebaju, vrlo često idu u inostranstvo po iste, ne znajući da imaju rješenje na dohvat ruke", kaže Hurem, dodajući kako također, svi oni koji imaju implementirane ISO standarde, HACCP sisteme, Halal, a posebno IFS standard, znaju da im je većina aparata iz SQS asortimana prijeko potrebna.

Za sve one koji nemaju neki od ovih standarda, a nemaju još uvijek dovoljno razvijenu svijest ili informacije o potrebi istih, SQS  tim stoji na usluzi.

"Mnogi i ne znaju da postoje aparati koji im mogu riješiti probleme sa insektima, obezbijediti sterilan prostor ili imati usmjereno grijanje ljudi, bez gubitka dragocjene energije na grijanje prostora. Naš tim vrijedno radi i na tom polju, te se trudimo da dopremo do što više potencijalnih klijenata, kojima bismo našim asortimanom usluga ili proizvoda olakšali poslovanje, te obezbijedili plasiranje sigurnih proizvoda na tržište",pojašnjava Hurem.

Napominje, kako sve one kompanije koje su orjentisane ka izvozu za ista moraju voditi računa o svim implementiranim i certifikovanim standardima, posebno zbog nadzora od strane certifikacijskih tijela, svojih kupaca, te redovnih i vanrednih audita koje oni sprovode. S obzirom na prethodno višegodišnje iskustvo na polju standarda, Hurem kaže da su se napravili veliki koraci i da je sve više firmi svjesno prednosti uvođenja nekog standarda ili sistema u svoje poslovanje. Odluka menadžmenta jedne firme o uvođenju standarda, ne samo da podiže rating te firme, već i osigurava da će na tržište pustiti kvalitetan proizvod.

Vjerujući da širok spektar kompanija u Bosni i Hercegovini i u regionu treba savremene, kvalitetne i pouzdane svjetske metode za zaštitu od insekata, sterilizaciju opreme, radnih površina i vazduha, te da je consulting na polju ISO i Halal standarda i HACCP sistema jedan od najboljih načina za podizanje i držanje višeg nivoa performansi firmi u Bosni i Hercegovini, u SQS-u stvaraju okruženje koje plasira sigurnije proizvode na tržište, vrijednosti koje su dostignuća nauke i tehnologije i standard vremena u kojem živimo.

RAZVIJAJU AMBIJENT POUZDANIJEG POSLOVANJA

Hurem kaže, kako SQS doprinosi zadovoljnijim krajnjim kupcima i korisnicima, razvijanju ambijent sigurnijeg  i pouzdanijeg tržišta, zadovoljnijih i lojalnijih kupaca, dosljednijeg i stabilnijeg poslovanja u Bosni i Hercegovini.  Također, povezuju zdravu i odgovornu stranu BH društva, u naporu podizanja pojedinačnog kvaliteta, i općeg odnosa prema mogućnostima dostizanja standarda odgovornosti i operativne izvrsnosti. Prepoznaju, promovišu  i nagrađuju partnersku izvrsnost svih dobavljača, kupaca, trenutnih i potencijalnih partnera.

"Naša vizija je da budemo nosioci inovacija na polju zaštite od insekata i sterilizacije prostora, te da svojim uslugama consultinga doprinosimo boljoj poslovnoj klimi u Bosni i Hercegovini", istaknuo je Hurem.

Jedan od ciljeva i planova SQS kompanije  je da radi na buđenju svijesti kod manjih proizvođača za potrebama standarda, te o njihovom značaju za jednu firmu.

"Također cilj je pomoći budućim klijentima sa rješavanjem problema u njihovoj kompaniji, da li pružanjem konsultantskih usluga, organizovanjem seminara i edukacija za njihove uposlenike ili im ponuditi rješenje nekim od aparata iz našeg asortimana. Osnovni plan i krajnji cilj nam je da se profesionalnim i lojalnim odnosom prema klijentima, edukovanim kadrom i kvalitetom usluga i proizvoda nametnemo kao lider na tržištu, te da konstantnim rastom imamo priliku upošljavati nove ljude", kaže Hurem.

Kompanija SQS je prošlog mjeseca uzela učešće  na Gast Fest u Skenderiji koji se pokazao kao vrlo koristan za firmu. Ostvareni su kontakti sa ostalim firmama i postignuto nekoliko važnih ugovora o saradnji.

"Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za naš štand. Posebno zadovoljstvo nam pričinjava činjenica da smo imali priliku predstaviti naš asortiman, kao nešto novo na našem tržištu."

E. Ko.

 

 

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti