Energoinvest SUE obnovio kadar sa novim inženjerima i serviserima

16.04.2018. 11:31 / Izvor: Akta.ba

U Energoinvestu je ljudski resurs velika vrijednost koja se njeguje više od 35 godina.

Energoinvest SUE ( Sistemi upravljanja energijom) je vodeća kompanija u implementaciji i održavanju uređaja energetske elektronike koja se već preko 30 godina bavi sistemima za napajanje.

Šemsa Mehmedović, inženjer prodaje iz kompanije Energoinvest SUE za Akta.ba je kazala da su njihovi standardni proizvodi sistemi za besprekidna i rezervna napajanja dizel električnih agregata, UPS sistemi, ispravljači, akumulatorske baterije i drugo.

"Kompanija se bavi pružanjem kompletnih rješenja za proizvodnju, ugradnju, montažu i puštanje u pogon sistema za rezervna i besprekidna napajanja kao što su UPS sistemi, dizel ekektrični agregati, ispravljački i invertorski sistemi, AKU baterija, AC i DC razvoda, uređaji za kompenzaciju reaktivne električne energije, uređaji za kontrolu vršnog opterećenja, AC/DC, DC/DC i DC/AC konvertori, akumulatorske baterije", kazala je Mehmedović, te dodala sa su im najtraženiji UPS-ovi i agregati.

Energoinvest SUE nudi usluge inženjeringa, projektovanja, proizvodnje, prodaje, montaže, servisa, tehničke podrške, a ovlašteni su ekskluzivni, jedini zastupnik sa servisnim centrom kompanije EATON Powerware za program UPS sistema za besprekidna napajanja na području BiH. Ovlašteni su zastupnici i  Benniga u segmentu ispravljača, invertora, DC/DC pretvarača, a ovlašteni su zastupnici kompanije EXIDE za program njihovih akumulatorskih baterija na području BiH.

"Imamo široku paletu korisnika, odnosno kupaca od kojih su najbitniji telecomi, elektroprivrede, elektroprijenosti, te državne institucije. U svakom slučaju klijenti su nam i institucije koje obnavljaju opremu, klinički centri, aerodromi, te drugi. Naši su kupci i veliki turistički objekti", kazala je Mehmedović.

Dugogodišnje iskustvo u radu sa rezervnim napajanjima, stručnost i obučenost osoblja, tehnička opremljenost i kontinuirani rad na razvoju i usavršavanju uređaja iz programa koji nude, rezultiralo je ostvarenjem velikog broja ugovora sa kupcima u zemlji i inostranstvu o čemu svjedoče brojne reference liste iz svakog od segmenata poslovanja.

"Naše poslovanje većinom se zasniva preko tendera, mada među kupcima imamo i drugih firmi koji ne nabavljaju robu putem javnih nabavki. Preko tendera smo ispunjavali usluge za BHTelecom, Elektroprivredu, Elektroprijenos, te druge", dodala je Mehmedović.

Ističe da zadovoljni prošlom godinom, a ovu godinu startali su sa jednim dijelom ugovorenih poslova.

"Naravno, uvijek treba i može bolje, a plan kompanije je da ide istim putem kao i do sada, te da budemo i bolji. Naša oprema se konstantno unapređuje, tako da je svake godine neki napredniji model u ponudi", rekla je Mehmedović.

Kada je u pitanju širenje i nova upošljavanja, Mehmedović ističe da su već "širi" više nego što to trebaju biti, te da su obnovili kadar sa novim inženjerima i serviserima.

"To ne znači da se u skorije vrijeme neće dogoditi novo zapošljavanje, ali u svakom slučaju, inženjeri  koji bi se trebali zaposliti kod nas moraju biti zaista kvalitetni, jer firma ima dobar renome, dosta godina iskustva, te je jako bitno nastaviti dobar trend poslovanja sa fokusom na kvaliteti", istakla je Mehmedović, te naglasila da je kod njih ljudski resurs velika vrijednost koja se njeguje više od 35 godina.

Podsjetimo da je Energoinvest SUE osnovan 1979. godine od strane tima iz Instituta za automatiku i računarske nauke (Energoinvest – IRCA), a smješteni su u krugu Energoinvest-a na Stupu.

M.R.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti