Predstavnici WHAM projekta posjetili pogone Prevent grupacije u Bugojnu

20.04.2018. 09:02 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici WHAM projekta posjetili pogone Prevent grupacije u Bugojnu

Ova saradnja potvrđuje ozbiljnost poslovanja kompanije u svakoj lokalnoj zajednici sa pozitivnim ishodima saradnje.

USAID WHAM projekt (Projekt unapređenja radne snage i većeg pristupa tržištima) je trogodišnji USAID-ov program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije BiH u EU i na regionalnskne i tekstilne industrije. Projekt implementira Savez volontera za ekonomski rast (VEGA), u saradnji sa International Executive Sevice Corps (IESC) iz Sjedinjenih Američkih Država i bh. partnerom ENOVA, saopćeno je iz USAID-a u BiH.

Posjeta je održana jučer na proizvodnoj lokaciji kompanije Prevent Step d.o.o. na kojoj će se u partnerstvu sa navedenim projektom i Fondacijom Hastor provesti aktivnost obuke za novo zanimanje, te zapošljavanja, a cijelokupna aktivnost će trajati do oktobra 2018.

Predstavnici Prevent Step su ovom prilikom kazali kako je ovo jedna značajna saradnja, koja potvrđuje ozbiljnost poslovanja kompanije u svakoj, pa i ovoj lokalnoj zajednici, dok su iz WHAM poručili da će se pozitivni ishodi ove saradnje odraziti i na buduću saradnju, gdje će se sarađivati i na mnogim drugim aktivnostima koje za cilj imaju povećavanje broja radnih mjesta, znanja i kompetencija ljudi, te na posljetku i rasta izvoza BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti