Izrečene kazne zbog kršenja jedinstvenog cjenovnika osiguranja

28.04.2018. 08:58 / Izvor: Akta.ba
Izrečene kazne zbog kršenja jedinstvenog cjenovnika osiguranja

Ova mjera izrečena je zbog kršenja jedinstvenog cjenovnika osiguranja i Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju.

Skupština i Izvršni odbor Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske daju punu podršku Agenciji za osiguranje Republike Srpske i njenoj upravi u radu i najnovijim preduzetim mjerama izricanja zabrane zaključenja ugovora o osiguranju od autoodgovornosti za teritoriju Grada Banja Luka društvima "Sarajevo osiguranje“ d.d. Sarajevo i "Adriatik osiguranje“ d.d. Sarajevo. 

Ova mjera izrečena je zbog kršenja jedinstvenog cjenovnika osiguranja i Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju. Članovi Udruženja ističu da se jedino ovakvim mjerama, za koje se već duže vrijeme zalaže Udruženje osiguravajućih društava, može urediti tržište osiguranja i zaštititi prava osiguranika i oštećenih lica. 

Udruženje poziva Agenciju za osiguranje Republike Srpske da nastavi sa kontrolama i izricanjem kazni prema svim društvima za koje utvrdi da krše Zakon i podzakonske akte, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske koje je nadležno za registraciju motornih vozila i provođenje Rješenja Agencije, u čemu će imati punu podršku Skupštine i Izvršnog odbora Udruženja osiguravajućih društava.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti