Objavljen poziv: Za unapređenje turističke infrastrukture 1,3 miliona KM

07.05.2018. 09:48 / Izvor: Akta.ba
Objavljen poziv: Za unapređenje turističke infrastrukture 1,3 miliona KM

U okviru prvog programa sredstva će biti dodijeljena za sufinansiranja projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma raspisalo je javni poziv za prikupljanje i odabir korisnika sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH"  za 2018. godinu.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava "Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH" utvrđenih u razdjelu 61., ekonomski kod 614100 Budžeta Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.

U okviru prvog programa sredstva će biti dodijeljena za sufinansiranja projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone u iznosu od 1.100.000 KM.

Svrha programa je unapređenje i podizanje nivoa usluge u Federaciji BiH i produžetak turističke sezone, te zadržavanje turista duže od dva dana, radi ostvarivanja većih prihoda od turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Sredstva su namijenjena pravnim i fizičkim licima, a za aktivnost pod drugom stavkom moraju biti registrovana za turističku i ugostiteljsku djelatnost na području Federacije BiH.

Pored njega, sufinansirat će se i projekti podrške putničkim i turističkim agencijama i pravnim subjektima koji rade na dovođenju turista u BiH i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 200.000 KM.

Sredstva su namijenjena receptivnim putničkim agencijama sa sjedištem u Federaciji BiH i pravnim licima, u cilju organizacije turističkih tura u Federaciji BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti