Počela implementacija digital cities projekta

07.05.2018. 13:35 / Izvor: Akta.ba
Počela implementacija digital cities projekta

Jedan od glavnih ciljeva svakog startup akceleratora, pa tako i SPARKa, je pripremiti mlade poduzetnike na ono što ih čeka u stvarnom poslovnom svijetu.

Jedan od glavnih ciljeva svakog startup akceleratora, pa tako i SPARKa, je pripremiti mlade poduzetnike na ono što ih čeka u stvarnom poslovnom svijetu. Iz ovoga je nastala ideja startup igre, namijenjena svim startupima u SPARK startup programu, koja bi ih naučila kako u stvarnom svijetu voditi jednu firmu, omogućila natjecanje među startupima te ih time motivirala na rad i napredak. Osim toga, SPARK bi kroz igru mogao pratiti napredak startupa.

No ekipa iz SPARKa nije htjela ovu ideju zadržati samo za sebe, pa su se prijavili na projekt Digital Cities kako bi igru dodatno razradili te ju podijelili s ostalim akceleratorima. Pronašli su partnere - dva startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva - Supreme Factory i Acorn Aspiration, te zajedno s njima krenuli u razradu igre Play, Learn and Earn. Ekipe iza projekta Digital Cities, British Council i HM Government, odlučili su ih podržati i tako je počela implementacija projekta.


Prva aktivnost projekta bila je razmjena znanja i iskustava između SPARKa i startup akceleratora iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ivona Ćorić, startup menadžerica iz SPARKa zadužena za financije i poslovanje, je posjetila Dot Forge (tech startup akcelerator u Newcastle-u), Accelerate Places (coworking prostor u Manchesteru) te sudjelovala na događaju WoManchester - IWD Celebration 2018. Ivona se vratila puna pozitivnih dojmova - bilo joj je jako zanimljivo usporediti prakse iz Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva.

U međuvremenu u Mostaru, pet programera i jedan dizajner su završili demo aplikaciju Play, Learn and Earn, uz podršku SPARK r&d i startup odjela. Trenutno je izrađen prototip, a testiranje će biti odrađeno u SPARKu i Acorn Aspirations-u. Nakon toga slijedi razvoj konačnog proizvoda koji će se temeljiti na kriptovalutama.

Ukoliko želite pogledati demo igre, to možete na SPARK web stranici. A ako želite koristiti igru u svom akceleratoru/inkubatoru, pošaljite upit na info@spark.ba.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti