Općini Centar potvrđena primjena nove norme ISO standarda

25.05.2018. 14:50 / Izvor: Akta.ba
Općini Centar potvrđena primjena nove norme ISO standarda

Na ovaj način Općina Centar je još jednom potvrdila da svi uposlenici ulažu maksimalne napore u stalnom unapređenju u pružanju usluga korisnicima.

Općini Centar  Sarajevo potvrđena je primjena nove norme ISO standarda, saopćeno je iz te općine.

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo), 23. i 24. maja izvršio je u Općini prelaznu obnoviteljsku provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 (QMS-Quality Management System) te prelaznu redovnu provjeru standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2015 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System) i potvrdio spremnost ove lokalne zajednice za prelazak na nove norme ISO standarda.

"Na ovaj način Općina Centar je još jednom potvrdila da svi uposlenici predvođeni načelnikom Nedžadom Ajnadžićem ulažu maksimalne napore u stalnom unapređenju u pružanju usluga svojim korisnicima", kaže se u saopćenju.

Ovom prilikom je provjereno 15 službi - Služba za rad, zdravstvo, socijalna pitanja i izbjegle i raseljene osobe, Služba za inspekcijske poslove, Služba za stambene poslove, Služba za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, Služba za civilnu zaštitu, Služba za informatiku, Služba za boračko-invalidsku zaštitu, Služba za obrazovanje, kulturu i sport, Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove, Služba za lokalnu samoupravu, Služba za zajedničke poslove, Služba za finansije, Služba za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Kabinet načelnika te Ured za reviziju. 

Općina Centar je 2003. godine dobila certifikat ISO standarda upravljanja kvalitetom 9001-2008, a 2007. i certifikat međunarodnog standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2004.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti