BiH-Kina: Sporazum o saradnji u području zdravlja životinja

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

BiH-Kina: Sporazum o saradnji u području zdravlja životinja

Prijedlog ugovora bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru.

19.06.2018. 08:25 Izvor: / Akta.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o saradnji u području zdravlja životinja i karantina.

Sporazumom je predviđeno da strane potpisnice prihvate koncept „Jedan svijet, jedno zdravlje“ i uspostave mehanizme za saradnju u području prekogranične kontrole bolesti životinja. BiH i Kina se Sporazumom obavezuju da će olakšati saradnju na područjima uprave, nauke i tehnologije i razmjenjivati informacije o trgovini životinjama i proizvodima životinjskog porijekla.

Nadležna tijela za provođenje Sporazuma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ured za veterinarstvo BiH, te Ministarstvo poljoprivrede i ruralnih poslova i Opća carinska uprava Narodne Republike Kine.

Prijedlog ugovora bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da za bh. potpisnika bude ovlašten ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti