Bingo želi stopostotno vlasništvo u Ingramu

28.06.2018. 15:52 / Izvor: Akta.ba
Bingo želi stopostotno vlasništvo u Ingramu

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati učinak na relevantnom tržištu proizvodnje i veleprodaje kamena, kreča, betona.

Bingo želi steči stopostotno vlasništvo nad kompanijom Ingram iz Srebrenika, te je 04. juna Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine obavjestio o prijavi koncentracije nad pomenutim privrednim subjektom, saznaje Akta.ba portal.

Predmetna koncentracija, prema podacima iz Prijave koncentracije, će imati učinak na relevantnom tržištu proizvodnje i veleprodaje kamena, kreča, betona i kamena eruptivca na području Bosne i Hercegovine.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine poziva sve zainteresovane privredne subjekte koji djeluju na navedenom relevantnom tržištu ili druge privredne subjekte koji djeluju na drugim tržištima, na kojima bi predmetna koncentracija mogla imati učinak, te druge institucije ili udruženja koja imaju odgovarajuća saznanja o relevantnom tržištu.

Podsjećamo, Bingo je u maju ove godine postao većinski vlasnik preduzeća Ingram iz Srebrenika, kada je putem Sarajevske berze za 12,5 miliona KM otkupio većinski paket i postao vlasnik  dionica ove kompanije  u iznosu od 67,45 posto.

U sklopu Ingrama posluju dva rudnika i to površinski kop P.K. Drenik i površinski kop P.K. Duboki potok.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti