Članstvo BHPA u TEGoVA-i značajno za evropske integracije u BiH

01.07.2018. 11:46 / Izvor: Fena
Članstvo BHPA u TEGoVA-i značajno za evropske integracije u BiH

Predstavnici (BHPA) danas su u Sarajevu organizirali edukaciju na kojoj su predstavljeni benefiti koje je ovo udruženje dobilo.

Predstavnici Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina u Bosni i Hercegovini (BHPA) danas su u Sarajevu organizirali edukaciju na kojoj su predstavljeni benefiti koje je ovo udruženje dobilo otkako je u maju ove godine postalo član vodeće asocijacije procjenitelja iz oblasti nekretnina u Evropskoj uniji - TEGoVA-e (The European Group of Valuers’ Associations).

TEGoVA-ovi evropski standardi procjenjivanja postali su temelji u cijelom evropskom procesu ulaganja u imovinu i procjene vrijednosti imovine, te postali kamen temeljac u procesu integracije političke, ekonomske i poslovne prakse.

"S tog aspekta članstvo BHPA u ovu asocijaciju izuzetno je značajno, jer smo dobili međunarodnu prepoznatjivost organizacije i svih njenih članova, međunarodno priznat pokazatelj sposobnosti, obrazovanja i iskustva BHPA, te mogućnosti da utičemo na politike EU u domenu tržišne procjene vrijednosti i učešća na evropskim konferencijama i edukacijama", rekao je predsjednik BHPA Muharem Karamujić.

Dodaje da će navedeno članstvo svakako pomoći i državi u narednim procesima u okviru evropskih integracija, a koji se odnose na usklađivanja standarda vrednovanja nekretnina sa cjelovitom legislativom EU.

"Naše Udruženje je već tamo gdje naša zemlja želi da ide. Putem razvojnog dijela edukacije proširujemo horizonte najsavremenijim distignućima, a u drugom dijelu razmatramo probleme koje smo uočili u radu naših licenciranih procjenitelja", poručio je na današnjoj edukaciji Karamujić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti