Mirjanić: Ubrzati dinamiku realizacije projekata u vodoprivredi

07.07.2018. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Mirjanić: Ubrzati dinamiku realizacije projekata u vodoprivredi

Radi se o projektima zaštite od poplava u Republici Srpskoj koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Stevo Mirjanić sa saradnicima, u srijedu 4. jula 2018. godine posjetio je JU Vode Srpske, Bijeljina.

Na sastanku je razgovarano o stanju u vodoprivredi Republike Srpske, pri čemu je ministar Mirjanić naglasio da je potrebno ubrzati dinamiku realizacije započetih projekata. Radi se o projektima zaštite od poplava u Republici Srpskoj koji se finansiraju iz sredstava Evropske investicione banke i projektu izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.

"Drinski nasip predstavlja opšte dobro. To je veoma važan infrastrukturni objekat Republike Srpske i prevazilazi lokalni interes Grada Bijeljina. Postoje određeni problemi pred početak izgradnje nasipa, pravac trase i imovinski odnosi, ali sve prepreke treba otklanjati strpljivim, stručnim i upornim radom. Strpljivim radom i korektnim odnosom prema poljoprivrednim proizvođačima o čijem zemljištu se radi, vjerujem da ćemo naći rješenje i u toku ove godine krenuti sa realizacijom poslova", rekao je ministar Mirjanić.

Direktor JU „Vode Srpske“ Milan Kikić istakao je da će nadležne službe preduzeti sve neophodne mjere da se dodatno ubrza dinamika realizacije svih projekata zaštite od poplava u Republici Srpskoj.

Ministar Mirjanić, pomoćnik ministra za vodoprivredu Čedomir Stojanović, rukvodstvo JU Vode Srpske i predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, istog dana su posjetili i Mjesnu zajednicu Janja, gdje je razgovarano o mogućnostima rješenja spornih pitanja oko eksproprijacije zemljišta na trasi izgradnje Drinskog nasipa u Semberiji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti