U RS-u jeftinija registracija vozila, polisa umanjena za 10 posto

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

U RS-u jeftinija registracija vozila, polisa umanjena za 10 posto

Cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila, koja se plaća prilikom registracije, biće jeftinija za 10 posto.

07.09.2018. 09:55 / Izvor: Akta.ba

Cijena premije osiguranja od odgovornosti za motorna vozila, koja se plaća prilikom registracije, biće jeftinija za 10 posto, navedeno je u saopćenju Upravnog odbora Agencije za osiguranje Republike Srpske.

Upravni odbor agencije je, na prijedlog direktora agencije, usvojio izmjene Odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove agencije.

Ovo umanjenje cijena premije osiguranja je izvršeno nakon analiza stručnih službi agencije, koje su kao rezultat imale zaključak da su stvorene sve tehničke i druge pretpostavke za umanjenje premije.

Umanjenjem cijena premije osiguranja u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila za 10 posto će kao posljedicu imati smanjenje obaveza građana i privrednih subjekata po osnovu premije osiguranja pri registraciji vozila, a isto ima za cilj i postepenu pripremu društava za osiguranje za liberalizaciju cijena premije u vrsti osiguranja od odgovornosti za motorna vozila.

Kako je saopšteno, ovim činom agencija kao regulatorno-nadzorni organ na tržištu osiguranja Republike Srpske, djeluje u interesu građana i privrednih subjekata Republike Srpske, jer će obaveze ovih lica pri ugovaranju osiguranja biti manje, a agencija će se pobrinuti da svojim nadzornim i regulatornim aktivnostima i dalje obezbijedi stabilnost tržišta osiguranja i nesmetanu i brzu isplatu šteta svim oštećenim licima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti