Anketa za mala i srednja poduzeća u cilju izrade naučnog članka

07.09.2018. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Anketa za mala i srednja poduzeća u cilju izrade naučnog članka

Anketa sadrži osnovna pitanja o podacima malih i srednjih preduzeća, odnosno o njihovom poslovanju.

U cilju izrade naučnog članka pod nazivom "Prilika ili opasnost SME (Small and Medium-sized Enterprise)  za promjenom načina donošenja operativnih i strateških odluka – analiza upotrebe BI (Business Intelligence) u domaćim srednjim i malim kompanijama" za Economic Review – Journal of Economics and Business na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, autora Prof. dr Kasim Tatić, Mr. sci. Mahir Haračić, Prof. dr Zijad Džafić, Mr. sci Merima Haračić kreirana je anketa za ispunjavanje podataka o malim i srednjim preuzećima.

Anketa sadrži osnovna pitanja o podacima malih i srednjih preduzeća, odnosno o njihovom poslovanju. Također, anketa sadrži i pitanja o poslovnom okruženju, radnicima, prihodima, informacionim sistemima te njihovom unapređenju, ali i o planovima za naredni period. Pored toga, fokus je i na poslovnoj praksi, donošenju poslovnih odluka, te na uzrocima i barijerama u kompanijama.

Economic Review "The improvement of business efficiency through business process management" sadrži veoma interesantne rezultate istraživanja koji se odnose na domaće kompanije kojeg možete pogledati na linku.

Anketu možete popuniti na ovom linku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti