Privredna komora USK organizovala info-dan za poljoprivrednike

21.09.2018. 15:27 / Izvor: Akta.ba
Privredna komora USK organizovala info-dan za poljoprivrednike

Danas je u Bihaću održan info-dan u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona i USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Danas je u Bihaću održan info-dan u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona i USAID/Sweden FARMA II Projekta. Prilikom ovog susreta, predstavnici poljoprivrednih organizacija i poduzetnici uključeni u agro-biznis imali su priliku saznati više o oblicima podrške i saradnje u sklopu ovog programa.

"Privredna komora Unsko-sanskog kantona je dugogodišnji partner svih USAID projekata u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo mi je što smo nakon WHAM i Diaspora Invest projekta, sada imali priliku organizovati i info sesiju o mogućnostima podrške poljoprivrednicima preko zajedničkog programa Švedske i USAID-a "FARMA II". Interes je veliki, te naš privredni sektor treba podršku, a od posebnog značaja su i prilike koje se otvaraju za poljoprivrednike kao što je ova", kazao je Nihad Šušnjar iz Privredne komore Unsko-sanskog kantona.

"USAID/Sweden FARMA II je danas predstavila novi poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva. Pozivam proizvođače iz svih navedenih sektora iz Unsko-sanskog kantona da se prijave, te da iskoriste priliku za ulaganje i širenje svojih kapaciteta", zaključio je Šušnjar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti