Veliki potencijali za avanturistički turizam

22.09.2018. 09:55 / Izvor: SRNA
Veliki potencijali za avanturistički turizam

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić rekao je da Banjaluka ima veliki potencijal za razvoj avanturističkog i etno-turizma.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić rekao je da Banjaluka ima veliki potencijal za razvoj avanturističkog i etno-turizma, a naročito kapacitete za turiste koji su zainteresovani za slobodno penjanje na lokacijama kao što je kanjon Tijesno.

Talić je, tokom posjete 4. penjačkom festivalu "Dril end čil" u Gornjim Rekavicama kod Banjaluke, rekao novinarima da se Festivalom, koji je okupio 250 učesnika iz 18 zemalja svijeta, promovišu i turistički potencijali Banjaluke i njeno gostoprimstvo.

On je izrazio zadovoljstvo što je grad u skladu sa mogućnostima podržao ovaj međunarodni festival penjača i modernih akrobata, poznatijih kao hajlajnera.

"Zahvaljujem i organizatorima, Penjačkom klubu `Extreme`, koji su najbolji promoteri Banjaluke", dodao je Talić.

Igor Vukić iz Penjačkog kluba "Extreme" rekao je da je na ovogodišnjem penjačkom festivalu, koji je počeo 14. i traje do 23. septembra, učestvuje rekordan broj učesnika iz cijelog svijeta, sa skoro svih kontinenata.

On je dodao da je veliki broj učesnika došao prije Festivala i ostaće i poslije da bi vrijeme provodili u prirodnim ljepotama grada na Vrbasu.

"Ovaj festival, osim što promoviše dio kanjona Tijesno, puno doprinosi izgradnji turističkih kapaciteta budući da nakon njega ostaje veliki broj označenih smjerova", istakao je Vukić.

Osim penjača, posebna atrakcija Festivala su takozvani hajlajneri - akrobate koje hodaju preko najlonskog užeta između stijena kanjona Tijesno.

Penjački festival "Dril end čil" nalazi se u kalendaru turističkih manifestacija grada Banjaluke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti