Prvi showroom u BiH: Konica Minolta otvorila Digital Innovation Square

25.09.2018. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Prvi showroom u BiH: Konica Minolta otvorila Digital Innovation Square
OTVORI GALERIJU

Kompanija Konica Minolta poslovna rješenja BH otvorila je danas svoj prvi Digital Innovation Squareby Konica Minolta u Sarajevu.

Kompanija Konica Minolta poslovna rješenja BH otvorila je danas svoj prvi Digital Innovation Square by Konica Minolta u Sarajevu, u Ložioničkoj ulici. Na ovaj način će kompanije biti u prilici da proizvode koje su uvozili, sada proizvedu na mašinama u otvorenom DIS-u. Osim toga, otvoreni showroom će ubuduće služiti ne samo za demonstriranje noviteta i snage Konica Minolta proizvoda, već i za realizaciju brojnih projekata. 

"Kada smo prije dvije godine proslavili prvih deset godina postojanja Konica Minolte na bh. tržištu, postavili smo sebi visoke ciljeve za budućnost, kada su u pitanju mašine visokih performansi. Slijedeći globalne trendove, Konica Minolta je naglasila svoju predanost tržištu naljepnica i ambalaže i od tada se širi kako bismo osigurali pristup novim tržištima i kupcima sa METEOR Unlimited Colors industrijskim mašinama. Stoga smo danas u showroomu koji će nam ubuduće služiti za demonstriranje noviteta i njihovih performansi, i da bismo predstavili svjetske uspješnice - Konica Minolta mašine koje kombiniraju najbolje osobine štampača sa završetkom folije", rekao je u svome obraćanju prisutnima Mirza Merzić, direktor Konica Minolta poslovnih rješenja BH.

Naglasio je da ovo prvi bh. Digital Innovation Square by Konica Minolta u Bosni i Hercegovini i da će jednako koristiti i potencijalnim, kao i sadašnjim kupcima i korisnicima usluga.

"Kao i do sada, Konica Minolta poslovna rješenja BH posvećena je potrebama svakog pojedinačnog klijenta, te je DIS još jedan od koraka u kreiranju najpraktičnijih i najzanimljivijih rješenja za najrazličitije grupe korisnika naših usluga", dodao je Merzić.

Otvoreni showroom daje priliku da se predstave ispisni sistemi vrhunskih performansi sa inovacijama potrebnim u štamparskoj industriji, a koje u Bosni i Hercegovini do sada nisu viđene jer su tek nedavno imale premijeru na globalnom nivou. 

"Razmatrajući  kapacitete vaših kompanija, pratili smo i osluškivali i vaše potrebe, kao i potrebe naših partnera.  Znamo da se u našu zemlju uvoze razni gotovi štamparski proizvodi iz inostranstva, posebno kada govorimo o naljepnicama", istakao je direktor Konica Minolte. Pored toga, dodao je on, korištenje ovih uređaja će biti omogućeno kroz pristup online sistemu za za pripremu i realizaciju projekata.

Svečanosti su, osim zaposlenih kompanije Konica Minolte i međunarodnih i domaćih strateških partnera kompanije, prisustvovali predstavnici ambasade Republike Japana u BiH. 

"Veoma mi je drago što je Konica Minolta proširila svoje poslovne aktivnosti kroz ovaj izložbeni prostor i kroz dodatne investicije u ovu zemlju koje su uvijek dobrodošle. Cijenimo odluku Konica Minolte što je ovaj vid izložbenog prostora otvorila prvi put ne samo u BiH nego i u cijeloj regiji. Posebno je važno što će novi sistem štampe pružiti podršku lokalnim poduzetnicima u BiH i učiniti ga uspješnijim", kazao je ambasador Hideyuki Sakamoto, poželivši Konica Minolti i lokalnim partnerima veliki uspjeh u budućnosti.

Na otvaranju ovog unikatnog showrooma, predstavljene su i izuzetne Konica Minolta mašine sa multifunkcionalnim performansama specijaliziranim za printanje sa folijom i digitalni print naljepnica: sistem za štampu  sa metalnim efektom MGI Meteor Unlimited Colors XL Pluskoji je najavljen kao inovativnoall-in-oneispisno i foiling rješenje, te AccurioLabel 190, koji, prema riječima znalaca, nadmoćni nasljednik hvaljenog bizhub PRESS C71cf uređaja, specijaliziranog za izradu etiketa. Ove mašine kombiniraju najbolje od štampača i vrhunskog foiling rješenja, odgovarajući na potrebe modernog poslovanja, te dajući priliku za optimalno korištenje resursa, brže i pouzdanije procese protoka dokumentacije i informacija i svakako, uštede.  

Stoga su na predstavljanju čak i najzahtjevniji uzorci bili besprijekorno realizirani pokazujući zašto je baš Konica Minolta godinama svjetski broj jedan, kada je u pitanju izvrsnost produkcije kolor štampe. 

Stručnjaci Konica Minolte demonstrirali su okupljenima štamparsku moć MGI Meteor Colors XL Plus mašine koja stvarajući in-line printing i foling rješenja nadmašuje do sada sve moguće CMYK tonove boja, te je u starnju izraditi brilijantne kombinacije boja i svjetla tonera preko folije na najraznovrsnijim podlogama. Predstavljen je i mega-hvaljeni AccurioLabel 190, najbolji postojeći odgovor na sve zahtjeve vezane za izradu etiketa i naljepnica, kojega osim izvrsne produktivnosti i kvalitete slike karakterizira i iznenađujuća lakoća korištenja. AccurioLabel 190 posjeduje izuzetnu konzitstenciju boja i kvalitete printa, a posjeduje i standardnim sistem za vođenje web stranica.

Merzić se posebno zahvalio partnerima za podršku, poticaje i višegodišnje povjerenje, naglasivši da ova kompanija i njen tim već od početka u BiH postižu zavidne rezultate poslovanja zahvaljujući inovativnim poslovnim rješenjima, te da taj tempo namjerava zadržati i u narednom periodu.

Pozvao je sve zainteresirane da mašine pogledaju u DIS-u, kao i provjere njihove performanse i spektar rješenja koja nude. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti