Otvorena četvrta po redu Tech Hosted by LANACO konferencija

15.10.2018. 12:28 / Izvor: Akta.ba
Otvorena četvrta po redu Tech Hosted by LANACO konferencija
OTVORI GALERIJU

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počela je danas, 15.10.2018. godine, a trajaće sve do petka, 19.10.2018.

Četvrta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počela je danas, 15.10.2018. godine, a trajaće sve do petka, 19.10.2018. godine.

Posjetioci su za vrijeme prvog dana konferencije, u okviru panel diskusije, imali priliku da čuju o blokčejnu i kriptovalutama, te njihovom realnom ekonomskom uticaju.

Blokčejn i kriptovalute su danas jedne od najintrigantnijih tema globalnog IT-a. Njihova šira primjena u poslovnom okruženju može izazvati velike promjene u dosadašnjem poimanju mnogih tradicionalnih biznisa kao što su to industrije finansijskih usluga, banke i osiguranja.

Zbog svega toga, interesovanje za suštinu ovoga procesa ističu najpoznatiji ekonomisti, pravnici, IT stručnjaci, centralne banke, ali i bezbjednosne službe. Ovo je bio dovoljan razlog da se ova tema nađe na prvom danu ovogodišnje Tech Hosted by LANACO konferencije.

U okviru panel diskusije koja je otvorila ovogodišnju konferenciju na temu: Blockchain i Cryptocurrency - Realni ekonomski uticaj, eksperti iz ove oblasti govorili su o svojim dosadašnjim dostignućima, dok su posjetioci bili u mogućnosti da na pravom mjestu, u pravo vrijeme i na pravi način saznaju nešto više o ovom globalnom trendu.

 

U nastavku dana, posjetioce očekuju predavanja svjetskih poznatih IT kompanija, IT stručnjaka iz zemlje i regiona, kao i tehnoloških stručnjaka.

Tako će, Microsoft predstaviti rješenja za povećanje produktivnosti, poslovnu mobilnost i sigurnost, dok će Fujitsu govoriti o zaštiti podataka. Samsung će da predstavi svoje profesionalne displeje, dok će Oracle da govori o Cloud rješenjima. Fortinet će da govori o načinima kreiranja planova digitalne transformacije, dok će Omnitech i Microfokus govoriti o svojim rješenjima. LANACO će da predstavi AppFusion rješenje za pouzdanu razmjenu podataka između poslovnih sistema, dok će KimTec govoriti o Microsoft alatima u službi GDPR regulative.

Konferencija je privukla veliku pažnju privrednika iz javnog i privatnog sektora, koji su zainteresovani za prihvatanje benefita procesa digitalne transformacije.

Više detalja o konferenciji potražite na: www.techhosted.ba ili putem društvenih mreža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti