Gradsko vijeće Livna odredilo lokacije za odlaganje građevinskog otpada

21.11.2018. 12:32 / Izvor: Akta.ba
Gradsko vijeće Livna odredilo lokacije za odlaganje građevinskog otpada

​Gradsko vijeće Livna odredilo je osam lokacija za privremeno odlaganje građevinskog otpada.

Gradsko vijeće Livna odredilo je osam lokacija za privremeno odlaganje građevinskog otpada na području Livna do početka rada regionalne deponije.

Odlukom Gradskog vijeća, organizacija uređenje i održavanje tih odlagališta povjerena je Javnom poduzeću "Komunalno" iz Livna do početka rada poduzeća "Li-Čistoća", koje bi trebalo brinuti o održavanju buduće regionalne deponije.

Na sjednici je istaknuto da je gradski stambeni inspektor s komunalnim redarima i predstavnicima poduzeća "Komunalno" više puta obilazio navedene deponije te je utvrđeno da je najgora situacija na lokaciji Golubić, gdje se nalaze velike količine kako građevinskog, tako i komunalnog otpada.

Gradski vijećnici razmatrali su i Informaciju o stanju u osnovnim školama na području Grada Livna. Radi se o dvjema školama: Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića i Osnovnoj školi fra Lovro Karaula.

U sklopu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić djeluje matična škola u Livnu, tri područne devetorazredne škole, četiri područne petorazredne škole i pet škola koje su privremeno zatvorene zbog nedovoljnog broja učenika. Ukupno je zaposleno 124 djelatnika, od kojih je 92 angažirano izravno u nastavi, a ukupan broj učenika je 889. U odnosu na broj učenika prije četiri godine tu osnovnu školu pohađa stotinjak učenika manje.

U sklopu Osnovne škole fra Lovre Karaula djeluje matična škola u Livnu i tri područna odjela. U toj školu nastavu pohađa 861 učenik, a zaposleno je 159 djelatnika i nastavnog osoblja.

U Informaciji o stanju u osnovnim školama navedeno je kako se broj učenika kontinuirano smanjuje, a Gradsko vijeće je usvojilo zaključak u kojem se navodi kako prilikom planiranja proračuna, kao i apliciranja na različite vrste poziva i suradnju s višim razinama vlasti, u obzir treba uzeti procjenu stanja i potreba livanjskih osnovnih škola.

U zaključku je, također, navedeno kako je važno organizirati obuke za predstavnike škola na temu upravljanja projektnim ciklusima, javnim nabavkama, kao i relevantnim propisima koji se dotiču rada škola.

Gradsko vijeće Livna usvojilo je i Odluku o načinu izrade izmjena i dopuna važećeg detaljnog plana prostornog uređenja i donošenja plana parcelacije, kojom je propisan je način i postupak izrade ,izmjene ili dopune važećeg plana prostornog uređenja prema Zakonu o prostornom uređenju.

Nakon stupanja na snagu Odluke, livanjski gradonačelnik će, na prijedlog pomoćnika gradonačelnika u Službi za graditeljstvo, rješenjem imenovati povjerenstvo od tri člana za izradu izmjene ili dopuni važećeg detaljnog plana prostornog uređenja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti