Milionski posao: Hoće li se njemački "babybay" krevetići proizvoditi u Kaknju?

18.01.2019. 12:52 / Izvor: Akta.ba
Milionski posao: Hoće li se njemački 'babybay' krevetići proizvoditi u Kaknju?

Predstavništvu njemačke privrede u BiH - AHK BiH Sarajevo obratio se u decembru renomirani njemački proizvođač babybay pomoćnih kreveta za bebe koji je tražio nove poslovne partnere.

Predstavništvu njemačke privrede u BiH - AHK BiH Sarajevo obratio se u decembru renomirani njemački proizvođač babybay pomoćnih kreveta za bebe koji je tražio nove poslovne partnere u Bosni i Hercegovini.

"Na poziv koji smo objavili odazvalo se 13 bosanskohercegovačkih kompanija", potvrđeno je iz AHK za Akta.ba koji su prva kontakt adresa za njemačke kompanije koje su zainteresovane za bh. tržište.

Kako saznajemo, radi se o poslu vrijednom 550.000 eura.

Blizu dobijanja posla je kakanjska firma Bosnadrvo-Constructor d.o.o koja je ovoj njemačkoj kompaniji poslala ponudu.

"Od njih smo dobili upit da li možemo ispoštovati nalog koji iznosi 550.000 eura, odnosno 12.000 krevetića. To je za nas trenutno preveliki posao i poslali smo ponudu da dnevno možemo proizvoditi od 15 do 20 krevetića. Ukoliko odgovore potvrdno, idemo u realizaciju", kaže za naš portal direktor firme Ibrahim Mušija.

Dobijanje posla će zahtijevati i finansijsku podršku banke za obrtna sredstva.

"Mi smo stolačka radionica sa 30 mašina. Posao bi zahtijevao korekciju mašina jer su prilagođene za građevinsku stolariju. Također, trebali bi osposobiti prostor od 500 m2, koji bi namijenili za pakovanje krevetića jer sve mora biti čisto i uredno gdje nema prašine", dodaje on.

Kako kaže, jučer su pokušali uraditi krevetić i sa svojim mašinama šipke krevetića mogu proizvesti za jednu minutu.

Inače, radi se o porodičnoj firmi sa dugogodišnjom tradicijom. Njihov suvlasnik je kuvajtska firma ITC Constructor, sa kojima su za Sarajevo Resort radili kompletnu stolariju i krenuli u poslovnu ekspanziju.

Zadnjih nekoliko godina se prilagođavaju za inostrano tržište, jer već imaju realiziranih poslova u Umagu, Austriji, Njemačkoj…

Nakon nekoliko porodičnih tragedija, kada je firma bila u stagnaciji, njen direktor je vrijednim radom pokušava sačuvati.

S.B.

Članak nije dostupan za besplatno čitanje. Ukoliko želite pročitati članak kliknite za više opcija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti