Novi segment poslovanja firme TipTeh: Namjenska rješenja za kompanije

22.03.2019. 14:59 / Izvor: Akta.ba
Novi segment poslovanja firme TipTeh: Namjenska rješenja za kompanije

Automatizacija i rješenja koja diktiraju svjetske trendove jedan je od novih segmenata poslovanja sarajevske firme TipTeh.

Automatizacija i rješenja koja diktiraju svjetske trendove jedan je od novih segmenata poslovanja sarajevske firme TipTeh.

Radi se o rješenjima koja pomažu kompanijama da unaprijede kvalitet svoga poslovanja, optimizuju proizvodnju i povećaju produktivnost.

U svom radu kombinuju znanje visoko-obrazovanih inžinjera iz oblasti automatizacije, elektronike i informatike, dok redovno školovanje kod principala i dnevno rješavanje različitih tehničkih problema unapređuje njihovo znanje.

Poznati distributer

"Mi se inicijalno bavimo distribucijom opremom za automatiku i to je ono po čemu smo najpoznatiji. Ipak, zadnjih nekoliko godina, mnogo smo prisutni u polju inžinjeringa u industrijskoj automatizaciji gdje radimo namjenska rješenja za kompanije, poput robotizacije, servo upravljanja, programiranja, namjenskih aplikacija i sl", kaže za Akta.ba Nadir Durmić, direktor kompanije Tipteh, dodajući da je njihov krajnji cilj napraviti proizvod, mašinu i aplikaciju koja će krajnjem kupcu poboljšati efikasnost.

"Naša najveća konukrentna prednost je dostupnost. Kada nam se kupci jave sa pitanjem kako da poboljšaju sistem kontrole kvalitete, u vrlo kratkom roku za partnera radimo studiju izvodljivosti i koncept rješenja", dodaje on.

Samim tim, ova firma je u 2019. godinu ušla vrlo ambiciozno i cilj im je da narednom periodu promoviraju i ovaj segment poslovanja.

Kada je riječ o distribuciji, zastupaju veliki asortiman visokokvalitetnih proizvoda za područje Bosne i Hercegovine. Uz to, Kompanija Tipteh pruža podršku i savjetovanje iskusnih stručnjaka sa 20-ogodišnjim iskustvom u području automatike.

Rješevanje složenih problema i priznatih partnera

Kroz dugogodišnje iskustvo mogu se pohvaliti mnogim uspješnim rješenjima kod priznatih partnera. Njihova najbolja referenca je veliki broj zadovoljnih proizvođača mašina, sistem integratora i krajnih korisnika u industriji.

“Mi smo regionalna firma koja u svim zemljama radi velike i ozbiljne projekte. Kada je riječ o BiH, radimo projekte za kompanije poput Violete, Volkswagena, Cimosa, Sarajevskog kiseljaka itd”, navodi Durmić.

Ocjenjuje da u BiH ima jako puno prostora i potencijala za unapređenje automatizacije i proizvodnje. "Ta stigma je posebno prisutna kod manjih lokalnih kompanija i dosta se oslanjaju na ručne kontrole. Ipak, činjenica je da će te firme samo tržište natjerati da automatizuju proizvodnju kako bi stigli norme", poručuje Nadir, dodajući da se na osnovu iskustva susjednih zemalja, taj val vrlo brzo može očekivati i kod nas.

Uvođenjem automatizacije, sasvim je sigurno, neka radna mjesta će nestati, ali će mnoga i otvoriti. 

"Bez posla će ostati oni koji se ne prilagođavaju trendovima", zaključuje Nadir.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti