Bišćani oborili rekorde u otkupu mlijeka

24.12.2019. 07:39 / Izvor: Nezavisne novine
Bišćani oborili rekorde u otkupu mlijeka

Za mljekaru "Meggle" iz Bihaća ova godina je bila izuzetno uspješna s obzirom na to da su otkupili i preradili rekordnih 45 miliona litara mlijeka.

Za mljekaru "Meggle" iz Bihaća ova godina je bila izuzetno uspješna s obzirom na to da su otkupili i preradili rekordnih 45 miliona litara mlijeka od svojih kooperanata širom Bosne i Hercegovine.

Zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i time što je povećan broj kooperanata od kojih se otkupljuje sirovo mlijeko, izrazio je i Marijan Vuček, direktor "Megglea" za jugoistočnu Evropu.

"Kad pogledamo posljednjih pet godina neprestano bilježimo trend poslovnog rasta, što znači da su važnost naših projekata prepoznale vlasti, ali i naši farmeri, koji sada imaju razlog za širenje vlastite proizvodnje", istakao je Vuček.

On je dodao kako je u toku ove godine realizirano više važnih projekata kao što je digitalizacija otkupa mlijeka, dok je za narednu godinu najavljen projekat finansiranja nabavke visokosteonih junica za kooperante mljekare.

"Odlučili smo subvencionirati ovaj projekat i on će biti usmjeren ka našim farmerima koji žele uvesti nova grla iz Evropske unije i raditi na povećanju vlastitih proizvodnih kapaciteta. Prva smo firma u Bosni i Hercegovini koja želi to na ovakav način podržati", istakao je Kemal Hrnjić, direktor mljekare "Meggle" u Bihaću.

On je dodao kako u posljednjih nekoliko godina bilježe konstantan porast proizvodnje i pored aktuelnih ekonomskih poteškoća koje nisu zaobišle ni oblast mljekarstva.

"Tome je svakako pogodovala i naša politika postepenog povećanja otkupnih cijena, čime je stabilizovana proizvodnja mlijeka te privučeni novi kooperanti", kazao je Hrnjić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti