Coca-Cola preuzima Bambi: Vrijednost akvizicije 260 miliona eura

18.02.2019. 12:29 / Izvor: Akta.ba
Coca-Cola preuzima Bambi: Vrijednost akvizicije 260 miliona eura

Kompanija Cola-Cola HBC započela je preuzimanje vodeće srbijanske konditorske kompanije Bambi od fonda Mid Europa Partners za 260 miliona eura.

Kompanija Cola-Cola HBC započela je preuzimanje vodeće sbijanske konditorske kompanije Bambi od fonda Mid Europa Partners za 260 miliona eura, saopšteno je danas iz kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Konačan sporazum će biti definisan kroz završna usaglašavanja, a očekuje se da će sam proces biti okončan u drugom kvartalu ove godine.

"Naša strateška namjera je da ova akvizicija omogući kompaniji nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i mogućnost proširenja u komplementarne kategorije proizvoda", navedeno je u saopštenju.

Glavni izvršni direktor kompanije Coca-Cola HBC Zoran Bogdanović rekao je da akvizicija predstavlja izvrsnu priliku za stvaranje dodatne vrijednosti za kompaniju, kupce i akcionare.

"U naš postojeći portfolio vodećih brendova napitaka dodaćemo potrošačima dobro poznate, komplementarne brendove, kao i inovativne veštine i znanja", rekao je Bogdanović.

Bambi je osnovan 1967. godine kao fabrika dječijeg keksa, a veliku popularnost stekao je proizvodnjom Plazma keksa.

Od 2015. godine novi vlasnik kompanija Bambi je investicioni fond Mid Europa Partners iz Londona, zajedno sa koinvestitorima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti