Čubrilović: Ova godina puna izazova, naredna da "donese" veće plate i penzije

30.12.2019. 09:59 / Izvor: Fena
Čubrilović: Ova godina puna izazova, naredna da 'donese' veće plate i penzije

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je ova godina bila puna izazova, i na političkom i na ekonomskom planu.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da je ova godina bila puna izazova, i na političkom i na ekonomskom planu, te izrazio nadu da će 2020. biti godina koja će donijeti više važnih projekata što će se odraziti na bolji standard građana koji će se ogledati i u većim platama, penzijama i drugim primanjima.

Smatra da se u ovoj godini, bez obzira na sva iskušenja, uradilo mnogo.

"Uspjeli smo da smanjimo nezaposlenost, da napravimo kilometre novih puteva, da započnemo gradnju novih... Vlada je donosila dobre mjere koje će nastaviti da provodi i u ovoj godini", naveo je Čubrilović. 

Predstoji, kaže, težak posao podizanja privrede, povećanja domaćih i stranih ulaganja, vrednovanja rada i znanja.

Za sve to potrebne su reforme i u privredi i u obrazovanju i u finansijama.

"Neke od njih smo započeli kroz donošenje reformskih zakona i iskreno očekujemo da one daju značajan rezultat u izgradnji pravednog i demokratskog društva", napisao je Čubrilović u novogodišnjoj čestitki. 

Naglasio da RS može i mora mnogo bolje.

"Naši ljudi imaju i znanje i radnost i hrabrost da ovo društvo učine boljim mjestom za život samo im treba dati šansu i podržati kvalitet. Osnova razvoja svakog društva i države je kvalitetan i kvalifikovan pojedinac na odgovornom mjestu", napisao je Čubrilović, saopćeno je iz entitetskog parlamenta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti