Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Dermal će zaposliti još 200 radnika

18.05.2020. 07:38 / Izvor: SRNA

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetio je pogone Fabrike obuće "Dermal" u Kotor Varošu i tom prilikom istakao da je strateško opredjeljenje Vlade RS očuvanje svakog radnog mjesta i nastavak poslovanja privrednih subjekata, uz nastavljeno kreiranje mjera pomoći i podrške privredi.

Prema njegovim riječima, kotorvaroška fabrika obuće "Dermal" je odgovorna kompanija koja je održala proces rada i tokom epidemije virusa korona.

"Osim činjenice da nisu prekidali proizvodnju, za svaku pohvalu je i podatak da su povećali broj radnika u pogonima u Kotor Varošu i Kneževu, čime su poslali jasnu poruku i drugim privrednim subjektima u pogledu opstanka na tržištu", naglasio je Petričević.

On kaže da obilaskom fabrika iz prerađivačke industrije želi da se uvjeri kako su privrednici izvršili reorganizaciju posla i prilagodili se uslovima u vanrednim okolnostima.

"Vlada Republike Srpske isplatiće određenim mjerama poreze i doprinose za april, a pravo na te naknade moći će da ostvare i oni koji su radili u otežanim uslovima. Neophodno je da privredni subjekti podnesu zahtjev Poreskoj upravi, gdje će biti izvršeno dalje postupanje", rekao je Petričević.

Fabrika obuće "Dermal" zapošljava više od 1.000 radnika u proizvodnim pogonima u Kotor Varošu i Kneževu.

"U vrijeme pandemije radili smo u otežanim uslovima, ali nije bilo problema tehničke prirode jer smo imali dovoljno repromaterijala", istakao je vlasnik i direktor "Dermala" Radenko Bubić.

On je zahvalio ministru Petričeviću za pruženu podršku, te najavio nove poslovne planove.

"Uz naglasak na konstantno povećanje broja zaposlenih u ovoj godini planiramo proširiti proizvodnju u Kneževu, gdje se gradi nova proizvodna hala na 3.000 metara kvadratnih, a u Kotor Varošu ćemo novu halu završiti do kraja avgusta i u svaku ćemo zaposliti po 100 novih radnika", naveo je Bubić i dodao da za inostrana tržišta imaju ugovorene poslove u naredne četiri godine. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti