Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Fabrika cementa Lukavac će zaposliti 5 najboljih diplomaca

07.06.2021. 12:09 / Izvor: Akta.ba

U Fabrici cementa Lukavac će u srijedu, 9. juna, biti upriličeno svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji sa Tehnološkim, Elektrotehničkim i Ekonomskim fakultetom Univeriziteta u Tuzli, te Općinom Lukavac.

Povod za ovu saradnju je novi projekt koji je pokrenula Fabrika cementa Lukavac s ciljem da se uposli pet najboljih studenata završnih godina sa područja općine Lukavac.

Fabrika cementa Lukavac ove godine obilježava 20 godina uspješne privatizacije.

U okviru kampanje “20 godina čvste veze” će biti realizirano više prigodnih i društveno korisnih programa.

Jedan od najznačajnih projekata je upravo ovaj, koji je namijenjen najboljim studentima završnih godina.

Lukavac Cementu su potrebni mladi i talentovani ljudi, te je u saradnji sa tri fakulteta Univerziteta u Tuzli i Općinom Lukavac dogovoreno da se nagrade oni najmarljiviji i pruži im se prilika da svoje prvo zaposlenje dobiju u Fabrici cementa Lukavac.

Glavni kriteriji konkursa će biti prosjek ocjena, učešće u stručnim projektima, preporuke profesora, poznavanje engleskog jezika i prebivalište na općini Lukavac.

Konkurs će biti otvoren u augustu, a pet najboljih diplomaca će početi raditi najkasnije u novembru ove godine, saopćeno je iz Fabrike cementa Lukavac.

PODIJELI:

TAGOVI:

fabrika cementa lukavac

posao

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti