Francuski Atalian finalizirao akviziciju ISS poslovanja u Hrvatskoj i BiH

19.01.2015. 13:22 / Izvor: eKapija.ba
Francuski Atalian finalizirao akviziciju ISS poslovanja u Hrvatskoj i BiH

Glavna strateška usluga ISS-a je model Integriranih Facility usluga koji ISS u BiH i Hrvatskoj nije u mogućnosti ponuditi na optimalan način. Atalian je preuzeo kompletno poslovanje, sve zaposlenike, sva prava i obveze s 31.12.2014. godine.

Grupacija Atalian, te članica grupacije Atalian Global Services Croatia, sa 31.12.2014. finalizirala je akviziciju ISS poslovanja u Hrvatskoj i BiH.

"ISS svake godine revidira svoju strategiju, te smo u 2014. zaključili da su mogućnosti razvoja poslovanja na  tržištu Bosne i Hercegovine i Hrvatske za nas ograničene. Naime, ISS nije dosegnuo kritičnu masu koja je preduvjet za ostvarivanje konkurentne prednosti. Glavna strateška usluga ISS-a je model Integriranih Facility usluga koji ISS u BiH i Hrvatskoj nije u mogućnosti ponuditi na optimalan način. U skladu sa navedenim, odlučili smo da prenesemo kompletno poslovanje u BiH na kompaniju Atalian, sa sjedištem u Francuskoj. Atalian je preuzeo kompletno poslovanje, sve zaposlenike, sva prava i obveze s 31.12.2014. godine", navode iz ove kompanije, dodajući da prijenos aktivnosti neće imati nikakav uticaj na pružanje usluga od strane ISS uslužne djelatnosti d.o.o koje će poslovati pod tim imenom do kraja januara 2015.

Sve kontaktne osobe su ostale iste kao i svi telefonski brojevi. Do promjene je došlo u e-mail adresama: dosadašnje  ime.prezime@ba.issworld.com  se promijenilo u  ime.prezime@atalian.ba .

Funkciju direktora društva ISS Facility Services  d.o.o. i dalje će obnašati Neira Uzunović, dok će Igora Rajkovića na mjestu prokuriste zamijeniti Slaven Sladoljev.

"Do akvizicije je došlo u želji širenja na regiju oko Hrvatske sa tendencijom povezivanja tih tržišta. U BiH smo preuzeli mlad, kompetentan i visoko motiviran tim koji će uz pomoć grupacije nastaviti voditi poslovanje u toj zemlji. Učinit ćemo sve da promjena u vlasništvu kompanije neće ni u kom smislu utjecati na kvalitetu poslovanja te nivo pružanja usluga klijentima. Vrlo skoro će doći do nužnog rebrandinga, ali o tome ćete biti unaprijed informirani", poručio je Slaven Sladoljev, predsjednik uprave Atalian Global Services Croatia d.o.o.

Inače, Atalian je privatna francuska grupacija sa sjedištem u Parizu, osnovana 40-tih godina prošlog stoljeća. Prisutna je u 18 zemalja na tri kontinenta ( Europa, Azija i Afrika ) sa snažnom tendencijom rasta na globalnom nivou. Sa preko 70 000 djelatnika, prometom od 1,5 Bil € te preko 25 000 stalnih i dugogodišnjih klijenata spada u top 3 u Europi u području Facility Managementa. 

U Hrvatskoj je Atalian prisutan od 2007. godine, a osjetan i konstantan rast do današnjih dana je započeo od 2010. kroz akviziciju lokalne tvrtke Ekus d.o.o. Atalian Global Services Croatia je društvo koje pruža industrijske servisne usluge na preko 700 lokacije u Hrvatskoj, te sa svojih 800 djelatnika i preko 60 dugogodišnjih klijenata spada među najveće kompanije u toj branši u Hrvatskoj. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti