Gluhaković: Domaći proizvod RS-a ima evropski kvalitet

13.09.2018. 08:47 / Izvor: SRNA
Gluhaković: Domaći proizvod RS-a ima evropski kvalitet

Gluhaković je najavio da će resorno ministarstvo, u saradnji sa udruženjima potrošača i trgovcima, intenzivirati promociju domaćih proizvoda u Srpskoj.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković izjavio je na konferenciji o brendiranju u Bijeljini da mnogo domaćih proizvoda iz Srpske ima evropski kvalitet i da to nepresušno bogatstvo treba učiniti vidljivim u svijetu trgovine.

On je pozvao građane Srpske da što više kupuju domaće proizvode, ističući da to stvara brojne benefite za proizvođače i sigurnost za potrošače da koriste kvalitetne proizvode.

Otvarajući konferenciju "Brendiranje domaćih proizvoda - naše je bolje" koja se održava u Etno-selu "Stanišići", Gluhaković je najavio da će resorno ministarstvo, u saradnji sa udruženjima potrošača i trgovcima, intenzivirati promociju domaćih proizvoda u Srpskoj.

"Još više pažnje posvetićemo edukaciji i podizanju svijesti potrošača o kvalitetu domaće proizvodnje, uz nastavak podrške proizvođačima koji imaju kvalitet za evropsko tržište da budu prepoznatljivi, da izgrade brend", rekao je Gluhaković.

Na konferenciji u Bijeljini promovisan je novi broj časopisa Ministarstva trgovine i turizma "Najbolje iz Srpske", kao i novi spot za kampanju "Naše je bolje".

Potpredsjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić istakao je da višegodišnja kampanja i promocija domaće proizvodnje doprinosi njihovom boljem plasmanu i prisustvu u velikim trgovačkim centrima.

"Nastojimo da podstaknemo i promovišemo domaće proizvođače da se bore za kvalitet, kao i prepoznatljivost na tržištu i time osvajaju tržište i budu konkurentniji u odnosu na robu iz uvoza", naveo je Vidić.

Direktor bijeljinske firme "Spektar drink" Đorđe Slavinjak rekao je novinarima da je brendiranje njihovih prerađevina od voća i povrća trajan proces i pohvalio napore Vlade Republike Srpske i konkretnu podršku koju pruža domaćoj proizvodnji.

"Konzumiranje proizvoda je gest patriotizma i pitanje opstanka ovog društva, zbog toga ne treba da bude rezerve", poručio je Slavinjak domaćim potrošačima i istakao da domaći standardi nisu nimalo niži od standarda EU.

Andrea Lizdek iz banjalučke kompanije "Krajina klas" pohvalila je višegodišnju kampanju "Naše je bolje" i ocijenila da domaće tržište prepoznaje kvalitet koji razvijaju i nude proizvođači u Srpskoj, navodeći da je originalan proizvod ove kompanije "Šumsko voće" jedan od najprodavanijih kolača u BiH.

Bojana Ilić sa izložbenog štanda bijeljinske prehrambene industrije "Sava Samberija" rekla je novinarima da se njihovi prirodni i zdravi proizvodi prave od domaće sirovine i da su, zahvaljujući kvalitetu, prisutni na tržištu širom svijeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti