Vijesti / REGIJA

Lazović: PayPal uskoro u Crnoj Gori

09.01.2013. 08:15 / Izvor: Vijesti

Ova godina bi za Crnu Goru trebalo da bude posljednja bez PayPal sistema za online plaćanja, jer su ispunjeni svi preduslovi za njegovo uvođenje, saopštio je vicepremijer i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović.

Lazović je agencijii MINA-business rekao da je Crna Gora davno uklonila sve prepreke da PayPal dođe, a zahtjev za osnivanje kancelarije te kompanije za Evropu, upućen je još sredinom 2009. godine.

„Važno je istaći da je riječ o privatnoj kompaniji koja na osnovu svojih interesa i politike, samostalno odlučuje kada će neku od država dodati u svoj sistem. Razlog za ovoliko čekanje na uvođenju PayPala ne može se tražiti na našoj strani, već je politika kompanije da se taj sistem istovremeno uvede u više država iz regiona i šire“, naveo je Lazović.

Prema njegovim riječima kako sada stvari stoje, Crna Gora će PayPal sistem dobiti u paketu sa još nekoliko zemalja.

„U saznanju smo da su Srbija, Makedonija i Moldavija, takođe ispunile sve ono što je ta kompanija zatražila od njih, a da se čeka još Gruzija, koja radi na uklanjanju spornih propisa, nakon čega više neće biti prepreka“, rekao je Lazović.

Zbog toga, kako je objasnio, ne želi da precizira datum uvođenja PayPala, pogotovo što je Crna Gora ispunila sve preduslove.

„Uvođenje ne zavisi od nas, ali prema posljednjim najavama iz PayPala ovo je posljednja godina za Crnu Goru bez PayPala“, kazao je Lazović.

On je naglasio da, i pored toga što PayPala još nije zaživio u Crnoj Gori, internet trgovina je evidentno prisutna.

Prema posljednjim istraživanjima koje je sproveo MONSTAT za prošlu godinu, 14,7 odsto građana koji koriste internet, kupilo je ili naručilo robu ili usluge putem interneta, dok je taj procenat u 2011. iznosio 10,2 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti