Mićo Mićić, načelnik Bijeljine, najavio nove radove: Slijedi treća faza izgradnje kanalizacije

27.07.2009. 10:02 / Izvor: Nezavisne novine
Mićo Mićić, načelnik Bijeljine, najavio nove radove: Slijedi treća faza izgradnje kanalizacije

Treća faza izgradnje kanalizacije u Bijeljini počinje 10. augusta, a 3.619.000 eura je obezbijeđeno preko Evropske banke za razvoj i rekonstrukciju, potvrdio je Mićo Mićić, načelnik Bijeljine.

On je naveo da je za izvođače radova na tenderu izabrano Građevinsko preduzeće "Buk promet" iz Bijeljine. Ova faza radova podrazumijeva izgradnju kolektora u Ulici Dušana Baranina, koja se nalazi pored kanala Dašnica.

Mićić je rekao da će biti urađena i nova vodovodna i toplovodna instalacija, te da će u okviru projekta biti urađena još dva od pet planiranih kolektora. On je podsjetio da su radovi na drugoj fazi kanalizacione mreže završeni u martu ove godine, te da je dužina kanalizacionih kolektora u toj fazi iznosila oko tri kilometra.

Mićić je naglasio da je zahvaljujući toj fazi radova omogućen priključak za oko 2.000 korisnika i istakao da su tokom prve i druge faze izgradnje kanalizacije u prethodne tri godine izgrađeni glavni fekalni kolektori od pumpne stanice do gradskog parka, dužine oko tri kilometra i sekundardni kolektori u centralnom dijelu grada.

On je najavio da će uporedo s trećom fazom kanalizacije raditi i projekat toplifikacije gradskog područja Bijeljine iskorištenjem geotermalne energije i istakao da je Vlada RS odobrila koncesiju za korištenje tople vode preduzeću "Geoterm", koje je opština osnovala sa konzorcijumom iz Danske.

Mićić je najavio da bi radovi trebalo da počnu u jesen, a priključenje prvih korisnika bi se moglo očekivati početkom 2010. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti