Microsoft BiH i Bit Alijansa potpisali memorandum o razumijevanju

01.02.2018. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Microsoft BiH i Bit Alijansa potpisali memorandum o razumijevanju

Memorandum o razumijevanju potpisali su Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

Jučer je ozvaničena saradnja između Microsoft BiH i Bit Alijanse potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju.

Memorandum o razumijevanju potpisali su Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

"Veliko nam je zadovoljstvo imati Microsoft BiH kao budućeg partnera u ostvarenju naših zajedničkih ciljeva. Naši ciljevi su komplementarni i vjerujem da će saradnja sa Microsoft BiH rezultirati odličnim projektima koji će biti korisni IT kompanijama, a i društvu u cjelini", navodi Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

Memorandum podrazumijeva pokretanje zajedničkih projekata u sljedećim oblastima: razvoj svijesti o potrebi za digitalnom transformacijom u različitim društvenim sektorima, implementacija digitalne agende u svim nivoima obrazovanja, unaprjeđenje digitalne pismenosti stanovništva BiH, unaprjeđenje kurikuluma u osnovnim, srednjim školama i fakultetima, unaprjeđenje dostupnosti edukacije u oblasti digitalnih tehnologija svim građanima BiH te zajedničko djelovanje sa državnim institucijama u oblasti pokretanja edukacijskih programa za odrasle koji žele da steknu nove vještine u oblasti informacionih tehnologija.

"Microsoft u Bosni i Hercegovini od početka svog djelovanja posebnu pažnju posvećuje podršci procesa reforme obrazovanja te unaprjeđenja opće digitalne pismenosti. Bit Alijansa već sada okuplja veliki broj lokalnih IT kompanija među kojima su i Microsoft partneri te se nadamo da ćemo u narednom periodu imati priliku da sarađujemo na novim projektima koji će za rezultat imati povećanje broja mladih koji se školuju u IT-u, odnosno pronalaze svoje zaposlenje u toj industriji", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsofta u Bosni i Hercegovini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti