Mostarski startup Eynio: Iz Londona se vraćaju s velikom investicijom

13.02.2017. 13:54 / Izvor: Akta.ba

IT startup Eynio iz Mostara je na sajmu ICE Totally Gaming u Londonu uspio sebi osigurati investiciju veću od pola milijuna KM.

IT startup Eynio iz Mostara je na sajmu ICE Totally Gaming u Londonu, najpoznatijem događaju u 'gaming' industriji na kojem sudjeluje preko 300 kompanija iz cijelog svijeta, uspio sebi osigurati investiciju od 600.000 KM.

Ovo će omogućiti ovom startapu da preraste u kompaniju. Prema riječima Valentine Visković, marketing managera ovog startupa, sudjelovanje na njemu je bila ogromna čast i prilika za njihov tim. ''Naš predstavnik je imao priliku razgovarati s brojnim investitorima i potencijalnim klijentima koji su prepoznali rad i prednosti naše aplikacije te je sama investicija dokaz da je bilo korisno sudjelovati'', navodi ona za Akta.ba.

Investicija koju su dobili doći će im kao vjetar u leđa prilikom ostvarivanja njihovih budućih ciljeva. Naime, njihovi planovi uključuju zapošljavanje novih ljudi, kupovinu potrebne opreme i zamjene stare kako bi radnici imali što bolje uvjete za rad, te nabavku hardware za testiranje aplikacija.

Također, moći će pokriti administrativne troškove, koje imaju u svakodnevnom radu, jer sada su u fazi prelaska iz startupa u kompaniju.

''Investiciju koju ćemo svojim radom nastojati opravdati, ali sigurno ne planiramo stati samo na njoj, već želimo ostvariti i prve prihode od prodaje usluga i novih klijenata'', navodi Visković.

Inače, ovaj događaj u Londonu nije samo platforma za prezentaciju proizvoda kompanija, nego i edukacijski forum, prilika za umrežavanje i razgovor s potencijalnim investitorima i klijentima te razmjenu ideja, iskustava...

Startup Eynio radi na razvijanju aplikacija za automatizaciju, nadzor i sigurnost. Njihovi proizvodi su aplikacije Eynio Click i Eynio Vision. 

Eynio Click je rješenje za automatizaciju doma koje omogućuje upravljanje i povezivanje raznih pametnih uređaja pomoću jedne aplikacije te tako čini lakšim i jednostavnijim opremanje pametne kuće ili kompanije u kojoj korisnici, samo sa svojim mobitelom, mogu upravljati prekidačima, svjetlima, termostatima i mnogim drugim uređajima.

Eynio Vision je video sustav za nadzor s kojim je Eynio tim želio pokriti nedostatke postojećih sustava na tržištu i poboljšati korisničko iskustvo prilikom korištenja ovakvih sustava. Vision prikazuje kamere preko bilo kojeg sučelja i dopušta korisnicima brz pristup svim lokacijama i kontrolu nad njima, bez obzira gdje se nalaze.

Kako saznajemo, trenutno rade na omogućavanju opcija prepoznavanja i detektiranja lica putem njihove aplikacije kako bi korisnicima omogućili potpuni nadzor i sigurnost.

Također, nastojat će podržati što više pametnih uređaja i dodati nove opcije i mogućnosti kako bi korisnicima osigurali bolje upravljanju pametnim domom ili kompanijom.

''Cilj nam je i razvoj treće aplikacije - Shield koja će biti specijalizirana za sigurnost doma ili tvrtke'', navodi Visković. 

Ciljaju na tržišta automatizacije doma (pametnih domova, kompanija i slično) i tržište sigurnosnih odnosno nadzornih sustava. Iako im je poslovanje, kaže, okrenuto i ka privatnim korisnicima, veći  fokus im je ipak na poslovnim korisnicima.

''Naši proizvodi, odnosno aplikacije, će biti dostupne za korisnike diljem svijeta te će se biti omogućeno on line plaćanje usluga na mjesečnoj ili godišnjoj bazi. Trenutno su aplikacije dostupne online besplatno te se mogu testirati'', navodui Visković .

Već imaju preko 7000 instalacija i oko 3000 korisnika diljem svijeta, među kojima ih je najviše iz Njemačke, Engleske, Francuske i SAD-a.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti