Mrkonjić Grad: Rekonstrukcija Doma zdravlja počinje u narednih 10 dana

02.04.2012. 15:39 / Izvor: eKapija.ba
Mrkonjić Grad: Rekonstrukcija Doma zdravlja počinje u narednih 10 dana

U administrativnoj službi opštine Mrkonjić Grad, prošle je sedmice potpisan ugovor o Rekonstrukciji Doma zdravlja "Dr Jovan Rašković" između načelnice opštine Mrkonjić Grad Divne Aničić i direktora građevinske firme iz Mrkonjić Grada "ZIDART" Damira Milića.

Projekat je finansiran sredstvima odobrenih iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Vlade RS.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 550.000,00 KM, s tim da će se za ovu namjenu rekonstrukcije za sanaciju krova, fasade i zamjene stolarije izdvojiti oko 330.000,00 KM a ostatak novca planiran je za modernizaciju sistema grijanja.

"Radovi će početi u narednih 10 dana, kada se steknu svi uslovi za početak radova i trajaće 90 dana. Radovi su zahtjevni i kompleksni i sastoje se od rekonstrukcije krova, fasade i zamjene vanjske stolarije", rekao je direktor ZIDARTA Damir Milić.

Direktor Doma zdravlja Radivoje Erak je istakao da je objekat Doma zdravlja useljen prije 31 godinu, a to je znak da je dotrajao i krov, fasada i stolarija.

"Ovim radovima ćemo dobiti mnogo kvalitetniju zgradu, objekat prijatniji i udobniji prvenstveno za pacijente a isto tako i za naše radnike. Međutim, ono što je najvažnije izradom fasade koje sad nema na Domu zdravlja mi očekujemo uštedu toplotne energije do 30 %", kazao je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti