Mtel i Eronet isključili signal Nove BH

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mtel i Eronet isključili signal Nove BH

02.01.2020. 08:42 / Izvor: Akta.ba

Televiziju Nova BH više neće moći da prate gledatelji kablovskih operatora M:tel (i preduzeća pod njihovom kontrolom Blicnet d.o.o, Telrad net d.o.o i Elta – kabel d.o.o.o) i Eronet.

Ovi kablovski operateri u Bosni i Hercegovini donijeli su odluku da ne produže saradnju sa televizijom Nova BH, što će uticati na distribuciju kanala uglavnom u Republici Srpskoj i Hercegovini.

Iz Nove BH u saopćenju za javnost su kazali da je ponuda za dalju saradnju ovim operatorima bila “fer i tržišna”.

"I pored pokušaja da u vrijeme novogodišnjih praznika još jednom dođemo do zajedničkog rješenja, M:tel i Eronet su se oglušili na naš dopis i isključili signal Nove BH televizije", navode iz   televizije Nova BH.

Ova televizija je, pozivajući se na “bogatu programsku šemu”, u Ugovor o distribuciji kanala uvela taksu od 0,60 eura po korisniku “što je identična cijena koju Telekom Srbija, vlasnik M:tel-a potražuje od svakog korisnika u Srbiji za emitiranje televizije BN i Hayat TV van Bosne i Hercegovine, dok za prijenos Radio televizije Srbije traže 1,2 eura po korisniku, iako se ta televizija već finansira iz budžeta Republike Srbije”.

"Kako je standard industrije da za zemaljske televizije kablovski operateri plaćaju naknadu, kako u svijetu tako i u regiji, Bosna i Hercegovina ne može i ne smije biti iznimka u tome", stoji u saopštenju.

U Republici Srpskoj Nova BH ostaje dostupna i preko Total TV-a.

PODIJELI:

TAGOVI:

Mtel

Eronet

Nova BH

signal

televizija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti