Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nakon dvogodišnje pauze, vinari iz BiH predstaviti će se na sajmu ProWein

17.06.2021. 08:14 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je dvije godina otkazivan zbog pandemije koronavirusa, sajam ProWein u Dizeldorfu ugostit će izlagače u martu 2022. godine, a među njima će biti i bosanskohercegovački vinari.

Vanjskotrgovinska komora BiH zakupit će prostor od 50 m2 za potrebe predstavljanja i izlaganja bh. kompanija iz oblasti proizvodnje vina na ovom prestižnom sajmu.

Zakup i opremanje prostora za potrebe promocije bh.vinara na sajmu finansira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, dok kompanije (izlagači na sajmu) snose troškove transporta i špedicije eksponata, troškove putovanja, smještaja i dnevnica svojih uposlenika koji ih budu predstavljali na štandu, kao i pribavljanje neophodne dokumentacije vezane uz najnovije mjere uvedene povodom pandemije COVID – 19.

Prethodno izlaganje kompanija iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein održano je 2019.godine. U 2020. godini bilo je prijavljeno izlaganje 8 firmi iz Bosne i Hercegovine, ali je otkazano zbog pandemije COVID 19, te prolongirano za 2021.godinu.

S obzirom na produženje sigurnosnih i epidemioloških mjera vezanih za pandemiju COVID – 19, nastup je otkazan i u 2021.godini, uz refundaciju utrošenih sredstava organizatorima nastupa.

Organizatori sajma iz Dizeldorfa potvrdili su da će se sajam ProWein 2022 održati, i to u periodu od od 27. do 29. marta 2022.godine.

PODIJELI:

TAGOVI:

ProWein

Sajam vina

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti