Novi slučajevi trovanja u BiH: Osam radnika iz Natron-Hayata završilo u bolnici

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Novi slučajevi trovanja u BiH: Osam radnika iz Natron-Hayata završilo u bolnici

30.08.2019. 11:44 / Izvor: Oslobođenje

U Dom Zdravlja Maglaj jučer se u 15.30 sati sa simptomima trovanja hrane javilo osam radnika maglajske fabrike Natron-Hayat, potvrđeno je za Oslobođenje iz MUP-a ZDK-a.

Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Maglaj pacijenti su upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Iz Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica za Oslobođenje je potvrđeno da je danas primljeno osam pacijenata iz Maglaja, radnika maglajske fabrike Natron-Hayat sa simptomima infekcije probavnog trakta u vidu povraćanja i proljeva.

„Stanje svih primljenih pacijenata se popravilo sa ordiniranjem terapije. Danas se pacijenti osjećaju bolje i niti kod jednog pacijenta nema znakova ozbiljnih komplikacija zbog pomenutog trovanja hranom“, istaknuli su iz Kantonalne bolnice Zenica.

Uviđaj su obavili kantonalni tužilac, policija ZDK-a i nadležna sanitarna inspekcija.

Da li je trovanje hrane nastalo u fabrici u kojoj radnici rade ili negdje drugo još uvijek nije poznato.

Podsjetimo, zbog simptoma trovanja hranom na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a tokom prošle sedmice primljeno je 14 djece koja su boravila u Sportsko rekreacionom centru Ajdinovići zbog sumnje na trovanje hranom. Danas je na kućno liječenje pušteno devetero djece.

Također, jučer je čak 71 osoba iz Tuzlanskog kantona prijavila slučaj trovanja, poslije konzumiranja hrane iz jednog objekta brze prehrane u Srebreniku, a osam osoba je hospitalizirano u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla i izvan su životne opasnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti