Održana Skupština Asocijacije balkanskih komora

08.12.2017. 09:56 / Izvor: Akta.ba
Održana Skupština Asocijacije balkanskih komora

Skupština Asocijacije balkanskih komora (ABC) održana je 07.12.2017. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Skupština Asocijacije balkanskih komora (ABC) održana je 07.12.2017. godine u Privrednoj komori Srbije u Beogradu uz učešće predstavnika komora iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Turske i Srbije. Glavne teme bile su IT sektor, dualno obrazovanje i zajednički nastup na trećim tržištima.

U okviru skupštine, dopredsjednik Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Bruno Bojić je iskoristio priliku da povodom odlaska u penziju uruči posebno priznanje predsjedniku Privredne komore Crne Gore Velimiru Mijuškoviću za razvoj regionalne saradnje i unapređenje ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Inače, ABC je osnovana sa ciljem podsticanja privredne saradnje i pružanja podrške ekonomskom razvoju zemalja članica i regiona u celini, olakšavanja i ukidanja viznog režima, uklanjanja barijera u trgovini i uspostavljanja jedinstvene zone slobodne trgovine. Članice Asocijacije balkanskih komora su Albanija, Bugarska, BiH, Crna Gora, Grčka, Kipar, Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti