Otvoren Javni konkurs "Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta"

30.10.2020. 11:27 / Izvor: Akta.ba
Otvoren Javni konkurs 'Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta'

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo Javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu "Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" za 2020. godinu.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo Javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu "Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta" za 2020. godinu

Korisnici kredita su subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima čije je sjedište na području Federacije BiH i imaju najmanje dva zaposlena na neodređeno vrijeme.

Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede  i to na slijedeći način:

- do 250.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 2 do max. 9 zaposlenih,

- do 350.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 10 do max. 49 zaposlenih,

- do 500.000 KM za subjekte male privrede koji imaju od 50 do max. 249 zaposlenih.

Kriteriji za utvrđivanje rang liste potencijalnih korisnika kredita su: vrsta djelatnosti; namjena utroška sredstava; povećanje zaposlenosti; izvori-način finansiranja; broj zaposlenih; ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen razvijenosti JLS); poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u posljednjih pet godina.

Prijave se dostavljaju do 30.11.2020. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti