Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

PKRS: Uskoro sveobuhvatna akcija suzbijanja nelegalnog prevoza putnika

04.09.2021. 10:57 / Izvor: Akta.ba

Analiza propisa i definisanja procedura za suzbijanje nelegalnog prevoza putnika, bila je tema sastanka predstavnika Udruženja saobraćaja i veza Privredne komore Republike Srpske (PKRS), Ministarstva saobraćaja i veza RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave RS, koji je održan u prostorijama Komore u Banjoj Luci.

Ovo je drugi u nizu sastanaka na ovu temu u kratkom vremenskom periodu, na kojem su razmatrani i analizirani propisi koji se primjenjuju u cilju suzbijanja i prevencije nelegalnog prevoza putnika, mogućnosti izmjene i dopune navedenih propisa kako bi se omogućila njihova kvalitetnija primjena, te kako bi se u potpunosti spriječilo obavljanje nelegalnog prevoza.

Na sastanku je zaključeno da će u narednom periodu biti pokrenuta sveobuhvatna akcija suzbijanja nelegalnog prevoza putnika u kojoj će učestvovati inspektori Poreske uprave RS, Republičke uprave za inspekcijske poslove koji će zajedno sa pripadnicima MUP-a RS i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza RS kontrolisati i primjenjivati sve moguće raspoložive mjere prema osobama koje vrše nelegalni prevoz putnika.

Također, dogovoren je protokol saradnje između spomenutih organa kako bi se akcije suzbijanja nelegalnog prevoza ubuduće provodile kontinuirano, sa što kvalitetnijom komunikacijom između inspektora Poreske uprave RS, Republičke uprave za inspekcijse poslove, MUP-a RS i Ministarstva saobraćaja i veza RS, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PKRS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti