Vijesti

Počela pretprodaja stanova i poslovnih prostora u okviru plana Stup Nukleus

08.04.2008. 12:47 / Izvor: Oslobođenje

U okviru regulacionog plana Stup Nukleus u toku je izgradnja novih stambeno – poslovnih objekata, pored benzinske pumpe OMW-a, uz glavnu saobraćajnicu. U ovim objektima biće smještena 172 stana i 28 poslovnih prostora. Pored toga, u novim zgradama planirana je i izgradnja 130 garaža i isto toliko parking mjesta. Izgradnja je počela u septembru 2007. godine, a završetak radova na svim objektima planiran je u maju 2009. godine. Visina investicije procijenjena je na oko 18 miliona KM.

Veličina stanova u pomenutim objektima iznosiće od 54 do 80 kvadratnih metara a cijena kvadratnog metra iznosi 2.300 KM plus PDV. Investitori objekata su Bh Bauu, Sara kompani i Telepartner. "Stanovi i poslovni objekti već se nalaze u pretprodaji. Objekat će biti izgrađen po najvišim i najsavremenijim evropskim standardima,a s obzirom na ponuđenu kvadraturu stanova, kupci će sigurno pronaći za sebe odgovarajući stambeni prostor" istakao je Bedro Hasanović, direktor Bh Bauu.

Pored stanova, u pretprodaji su poslovni prostori i garaže, a cijena kvadratnog metra poslovnog prostora iznosi 3.500 KM plus PDV, dok cijena jednog kvadrata garažnog prostora iznosi 1.000 KM plus PDV.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti