Počela pretprodaja stanova i poslovnih prostora u okviru plana Stup Nukleus

08.04.2008. 12:47 / Izvor: Oslobođenje
Počela pretprodaja stanova i poslovnih prostora u okviru plana Stup Nukleus

U okviru regulacionog plana Stup Nukleus u toku je izgradnja novih stambeno – poslovnih objekata, pored benzinske pumpe OMW-a, uz glavnu saobraćajnicu. U ovim objektima biće smještena 172 stana i 28 poslovnih prostora. Pored toga, u novim zgradama planirana je i izgradnja 130 garaža i isto toliko parking mjesta. Izgradnja je počela u septembru 2007. godine, a završetak radova na svim objektima planiran je u maju 2009. godine. Visina investicije procijenjena je na oko 18 miliona KM.

Veličina stanova u pomenutim objektima iznosiće od 54 do 80 kvadratnih metara a cijena kvadratnog metra iznosi 2.300 KM plus PDV. Investitori objekata su Bh Bauu, Sara kompani i Telepartner. "Stanovi i poslovni objekti već se nalaze u pretprodaji. Objekat će biti izgrađen po najvišim i najsavremenijim evropskim standardima,a s obzirom na ponuđenu kvadraturu stanova, kupci će sigurno pronaći za sebe odgovarajući stambeni prostor" istakao je Bedro Hasanović, direktor Bh Bauu.

Pored stanova, u pretprodaji su poslovni prostori i garaže, a cijena kvadratnog metra poslovnog prostora iznosi 3.500 KM plus PDV, dok cijena jednog kvadrata garažnog prostora iznosi 1.000 KM plus PDV.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti