Potpisan Sporazum o partnerstvu VTK/STK BiH i WHAM Projekta

27.03.2018. 16:48 / Izvor: Akta.ba
Potpisan Sporazum o partnerstvu VTK/STK BiH i WHAM Projekta

Kroz WHAM projekt će biti podržan nastup bh. kompanija na sajmu metala i tehnologija u Hanoveru 2018.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i USAID-ova Workforce and Higher Access to Markets (WHAM) Activity potpisali su danas Sporazum o partnerstvu i Grant ugovor za projekat "Excert-Market Access and Certification Support of Metal and Wood Companies in Bosnia and Herzegovina".

Cilj ovog Sporazuma o partnerstvu je uspostavljanje saradnje i uređenje međusobnih odgovornosti između strana u vezi iskorištavanja odgovarajućih prednosti, iskustava, metodologije i resursa druge strane u ostvarenju zajedničkih ciljeva za povećanje prodaje, izvoza i zapošljavanja u sektorima koje podržava WHAM i osiguranja održivosti rezultata.

Slijedom potpisanog Grant ugovora, od strane WHAM Projekta će biti podržani nastup bh. kompanija na sajmu metala i tehnologija u Hanoveru 2018, Sajmu namještaja IMM 2019 u Kelnu, te će biti realizovana obuka IW inzinjera i certificiranje do 10 kompanija iz metalne industrije prema standardima BAS EN 3834/1090.

WHAM je trogodišnji prograrn koji ima za cilj podsticanje otvaranja novih radnih mjesta unapređenjem trgovinske integracije Bosne i Hercegovine širenjem na tržišta Evropske unije i regionalnih tržišta i biće implementiran kroz grantove koji podstiču finansiranje od strane javnog i privatnog sektora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti